Φρίκη στην Ιεράπετρα: Μητέρα καταγγέλλει ότι η 12χρονη κόρη της έπεσε θύμα πολλαπλών βιασμών από ανήλικους

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιεράπετρα η καταγγελία μίας μητέρας ότι η κόρη της έπεσε θύμα πολλαπλών βιασμών από ανήλικους δράστες, όταν ήταν 12 ετών. Με μία συγκλονιστική κατάθεση ψυχής και δύναμης, η μητέρα του κοριτσιού περιέγραψε τα όσα βίασε η κόρη της, σε δύο διαφορετικά περιστατικά, το καλοκαίρι του 2020. Η υπόθεση, που ερευνάται από το ΑΤ Ιεράπετρας, αφορά τουλάχιστον, τέσσερα αγόρια, εκ των οποίων οι τρεις είναι σήμερα ανήλικοι και ο ένας ενήλικας.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, τόσο το κορίτσι, όσο και η μητέρα του, έχουν πλέον μετακομίσει εκτός Κρήτης και όπως αναφέρει η μητέρα ο λόγος που αποφάσισε να μιλήσει δημόσια γι’ αυτό που συνέβη στην κόρη της, είναι αφενός για να της δώσει θάρρος και δύναμη για να ξεπεράσει αυτό που της συνέβη και αφετέρου για να κάνει γνωστό σε όλη την κοινωνία της Ιεράπετρας, ένα περιστατικό που δεν αφορά μόνο την ίδια αλλά και άλλα κορίτσια για τα οποία υπάρχει η πληροφόρηση, πως έχουν πέσει θύματα βιασμού και ενδεχομένως δεν έχουν μιλήσει σε κανέναν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μητέρα, το 2020, όταν η κόρη της ήταν μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου, αρχικά βιάστηκε από ένα αγόρι μαθητή Α’ Λυκείου του ΕΠΑΛ. Με το συγκεκριμένο αγόρι είχαν μια απλή γνωριμία και εκείνος της ζήτησε να βρεθούν κάπου απόμερα για να τη ρωτήσει κάτι για μια φίλη της. Τελικά, μετά το σχόλασμα, την οδήγησε σε ένα γιαπί και την βίασε με άγριο τρόπο, με περίπου 15 άλλους μαθητές παρόντες, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν το περιστατικό και ενδεχομένως να το βιντεοσκόπησαν.

Το δεύτερο περιστατικό, συνέβη λίγο καιρό μετά σε ένα πάρτι γενεθλίων, που έγινε σε κάποιο σπίτι της πόλης. Η 12χρονη λάβει πρόσκληση και είχε πάει στο πάρτι με φίλες της. Στο πάρτι αυτό βρίσκονταν και τρία αγόρια, μαθητές Α’ Λυκείου με τα οποία το κορίτσι και οι φίλες της έκαναν παρέα και μάλιστα η μητέρα τα γνώριζε προσωπικά, καλώντας τα και στο σπίτι της.

Όπως λέει η μητέρα, στο πάρτι αυτό τα παιδιά έπαιζαν το παιχνίδι «Θάρρος ή Αλήθεια» και μέσα στα πράγματα που κλήθηκαν να κάνουν ήταν να πιούν ένα ολόκληρο μπουκάλι αλκοόλ ή να πιούν ένα κουτί με κρεμοσάπουνο, είτε να κάνουν κάποιου είδους σεξουαλική πράξη. Όλα αυτά σε ένα σπίτι, στο οποίο όπως κατέθεσε η 12χρονη, παρατήρησε πως στην τουαλέτα υπήρχε ένα κινητό τηλέφωνο που βιντεοσκοπούσε όποιον έμπαινε μέσα. Τελικά, εν μέσω ακραίων καταστάσεων που εξελίχθηκαν, τα τρία αγόρια βίασαν διαδοχικά την 12χρονη.

Η 12χρονη κράτησε μυστικό τα όσα της συνέβησαν και δεν είπε κάτι ούτε στις φίλες της, ούτε στην οικογένειά της. Αρκετούς μήνες μετά, η μητέρα ανέφερε πως η κόρη της άρχισε να αλλάζει απότομα συμπεριφορά και να παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης. Σταμάτησε να κάνει παρέα με οποιονδήποτε, σταμάτησε τις εξωσχολικές δραστηριότητες, δεν ήθελε να βγαίνει από το σπίτι μόνη της και κοιμόταν διαρκώς.

Όπως φάνηκε εκ των υστέρων, τα περιστατικά αυτά είχαν διαρρεύσει μεταξύ μαθητών, οι οποίοι επικοινωνούσαν και εκφόβιζαν την 12χρονη, ζητώντας της σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Η μητέρα απευθύνθηκε σε ψυχολόγο, ο οποίος σύντομα έκρινε πως το κορίτσι έπασχε από βαριά κατάθλιψη και χρειαζόταν νοσηλεία. Τελικά, το κορίτσι κατέληξε να νοσηλεύεται στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ για έξι μήνες. Η οικογένεια είχε περιορισμένη επαφή μαζί της εξαιτίας και των περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας. Εντός του νοσοκομείου, η 12χρονη άρχισε να αυτοτραυματίζεται και να κάνει απόπειρες αυτοκτονίας -οι οποίες συνεχίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άρχισε να λαμβάνει ισχυρή αγωγή, σταδιακά βελτιώθηκε, και έπειτα από την στήριξη που δέχθηκε από γιατρούς, περιέγραψε πρώτα σε εκείνους  όσα της είχαν συμβεί. Ο παιδοψυχίατρος που την παρακολουθούσε, έκρινε πως έπρεπε να υπάρξει αστυνομική παρέμβαση και στη συνέχεια με την κατάλληλη καθοδήγηση το κορίτσι κατέθεσε τα πάντα σε ειδική ανακρίτρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώτη κατάθεση έγινε τον Ιανουάριο του 2022. Η μητέρα με τα παιδιά της έφυγαν από την Κρήτη, και με μεγάλη καθυστέρηση, τον περασμένο Οκτώβριο η υπόθεση πέρασε στη δικαιοδοσία του ΑΤ Ιεράπετρας, το οποίο ξεκίνησε τις ανακρίσεις που συνεχίζονται. Κάποια στιγμή η δικογραφία αναμένεται να φτάσει στην Εισαγγελία Λασιθίου, προκειμένου να κριθεί εάν θα γίνει δίκη ή θα ληφθούν συμπληρωματικές καταθέσεις.

Όπως ανέφερε η μητέρα, όλα τα παραπάνω είναι πιθανό να αποτελούν ένα μόνο μέρος της δικογραφίας που σχηματίζεται, αφού η ίδια δεν είναι σίγουρη πως γνωρίζει όλα τα στοιχεία που ίσως ξέρουν οι γιατροί, οι οποίοι παρακολούθησαν την 12χρονη, και οι ανακριτικές αρχές.

Να αποδοθεί Δικαιοσύνη

Η μητέρα του κοριτσιού τόνισε πως, αυτό που ζητά πλέον είναι να αποδοθεί Δικαιοσύνη, ώστε να καταλάβει η κόρη της (η οποία πλέον είναι μόλις 15 ετών) ότι έκανε σωστά που μίλησε αλλά και πως θα υπάρξουν συνέπειες για τους δράστες.

Για το ένα από τα τέσσερα εμπλεκόμενα αγόρια, ο οποίος πλέον είναι ενήλικας, ανέφερε πως είναι αρκετά γνωστό στην περιοχή και πως έχει εμπλακεί σε ανάλογα περιστατικά χωρίς να έχει ενδιαφερθεί κανείς. Σχετικά με τα άλλα αγόρια, τα οποία τα γνώριζε και προσωπικά, ανέφερε πως δεν είχε καμία ένδειξη ότι είχαν κάποια προβληματική συμπεριφορά και ήξερε ότι προέρχονταν από «φυσιολογικές» οικογένειες.

Για το λόγο αυτό, έστειλε μήνυμα στους γονείς να αρχίσουν να σκέφτονται περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους και το αν οι πράξεις τους μπορεί να οδηγήσουν, όπως στη δική της περίπτωση, στο ενδεχόμενο το παιδί τους να φτάσει στο σημείο να καταστρέψει τη ζωή κάποιου άλλου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ