Λουτράκι: Στο ΚΑΤ μαθητής μετά τον ξυλοδαρμό του στο ΕΠΑΛ – Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς του

Θύμα ξυλοδαρμού μέσα στο ΕΠΑΛ Λουτρακίου έπεσε την Δευτέρα ένας 16χρονος μαθητής της Β’ Λυκείου, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Ο 16χρονος, που φοιτά στο 2ο ΕΠΑΛ, φέρει σοβαρά κατάγματα στην κάτω γνάθο και πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με το loutrakiblog.gr που δημοσιεύει την σχετική είδηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 22χρονος, εξωσχολικός, έπιασε την κουβέντα στον ανυποψίαστο 16χρονο μαθητή, του απέσπασε την προσοχή, και εν συνεχεία ένας ανήλικος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ του επιτέθηκε πισώπλατα με μπουνιές και κλωτσιές.

Ο ξυλοδαρμός συνέβη την ώρα του διαλείμματος κι ενώ ο μαθητής κατευθυνόταν από το 2ο ΕΠΑΛ στο 1ο, γιατί είχε μάθημα στα εργαστήρια.

Μετά την επίθεση, ο 16χρονος ήταν πεσμένος στο προαύλιο και αιμόφυρτος. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι γονείς κάνουν λόγο για παντελή αδιαφορία των καθηγητών, καταγγέλλοντας ότι δεν προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, ούτε ενημέρωσαν τους γονείς. Επιπλέον, οι καθηγητές φέρονται να μην τιμώρησαν τον άλλο μαθητή για τον ξυλοδαρμό, ούτε να ενημέρωσαν την αστυνομία για την παρουσία εξωσχολικού στο σχολείο τους.

Η μητέρα του 16χρονου πληροφορήθηκε το γεγονός από τον γιο της, τηλεφώνησε στο σχολείο να ενημερωθεί τι συμβαίνει και της απάντησαν να ξαναπάρει αργότερα, όπως καταγγέλλει. Ο πατέρας του 16χρονου έσπευσε στο σχολείο, είδε το παιδί αιμόφυρτο, να πονά και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο της Κορίνθου. Εκεί, οι γιατροί προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον μαθητή, αλλά έπειτα από διαγνωστικό και ακτινολογικό έλεγχο, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Αύριο, ο μαθητής αναμένεται να χειρουργηθεί προκειμένου να τοποθετηθούν λάμες στη γνάθο του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο μαθητής που επιτέθηκε στον 16χρονο είχε σχέση με μια κοπέλα και ζήλεψε, όπως λένε οι γονείς, επειδή το θύμα ήταν φίλος της.

Λουτράκι: Τι λένε οι καθηγητές για τον ξυλοδαρμό του μαθητή – Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς του 16χρονου

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ δήλωσε στο Loutrakiblog.gr ότι το περιστατικό έγινε έξω από τον προαύλιο χώρο και ενημερώθηκαν, όπως είπε, οι γονείς, οι οποίοι παρέλαβαν τα παιδιά τους από το σχολείο. Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ δήλωσε πως δεν γνωρίζει για το περιστατικό, ούτε και μπορεί να κάνει δηλώσεις και παρέπεμψε στον Διευθυντή της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Δ/θμια ενημερώθηκε μεν για το περιστατικό, όχι όμως για την σοβαρότητά του.

Οι γονείς του 16χρονου μαθητή απευθύνθηκαν στην αστυνομία και κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ