Κολωνός: «Η κ. Μιχαηλίδου αποκάλυψε πού βρίσκεται η 12χρονη και σε ποιο σχολείο πηγαίνει» καταγγέλλει η οικογένεια – Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

Η τοποθέτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου στη Βουλή για την υπόθεση της 12χρονης, που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, προκάλεσε την αντίδραση της δικηγόρου της οικογένειας του κοριτσιού, που κατηγορεί την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι «αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδελφός της», ενώ έντονα αντέδρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη για τα παιδιά» τακτική της κας Μιχαηλίδου.

Κολωνός: Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για το αίτημα αποφυλάκισης της μητέρας της 12χρονης

Σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ασπασία Ταραχοπούλου, κατήγγειλε την υφυπουργό Εργασίας για σειρά ψευδών και για υπονόμευση της επιβαλλόμενης προστασίας της ανωνυμίας της 12χρονης που είχε πέσει θύμα των παιδοβιασμών στον Κολωνό.

Η Ασπασία Ταραχοπούλου κατηγόρησε την Δόμνα Μιχαηλίδου ότι «το μόνο ακριβές που είπε», απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του ΜέΡΑ25 είναι «ότι η πρόνοια στοχοποίησε το παιδί». «Προσπαθούμε τόσο καιρό να διαφυλάξουμε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του παιδιού ως κόρη οφθαλμού, έχω παρακαλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές προσωπικά και ενώ προσπαθούμε να προστατέψουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδελφός της», είπε η δικηγόρος της οικογένειας.

Κολωνός: «Εμπιστευτήκαμε τον λάθος άνθρωπο κι έχουμε καταστραφεί» λέει η μητέρα της 12χρονης – Το μήνυμα του αδελφού της

Επίσης, κατήγγειλε ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός της υπουργού πως δέχεται η μικρή κατ’ οίκον διδασκαλία. «Έχουμε κάνει πολλές αιτήσεις και ουδείς έχει ανταποκριθεί ως σήμερα», συνέχισε, για να προσθέσει ότι η μόνη παροχή από το κράτος ως τώρα είναι ένας παιδοψυχολόγος που «πρέπει να κάνει 100 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα για να δει το παιδί». «Δεν έχουμε καμία βοήθεια, δεν υπάρχει καμία κοινωνική μέριμνα για την οικογένεια από την Πολιτεία. Μόνο από ιδιώτες αλληλέγγυους. Η Πολιτεία έχει δώσει μόνο δύο γάλατα εβαπορέ και δύο πακέτα μακαρόνια», συνέχισε η Ασπασία Ταραχοπούλου, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι ο γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, έχει υποσχεθεί εδώ και μήνες μία κουκέτα «γιατί τα δύο αδέλφια κοιμούνται σε έναν σπασμένο καναπέ» και ακόμη δεν έχει ούτε αυτό γίνει πράξη.

Έντονη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Έντονη είναι και η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την Θεανώ Φωτίου, αναπλ. Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, να χαρακτηρίζει «επικίνδυνη για τα παιδιά» την «τακτική της κας Μιχαηλίδου να  ψεύδεται και να παραβιάζει συστηματικά, χωρίς αιδώ και ενδοιασμούς, κάθε αρχή προστασίας των παιδιών για να φιλοτεχνεί το επικοινωνιακό της προφίλ».

Κολωνός: Σπάει την σιωπή της η αδελφή της 12χρονης – «Γιατί είναι ακόμα ελεύθεροι κάποιοι που έχει υποδείξει;»

«Η κα Μιχαηλίδου μάς έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για την επικοινωνιακή προβολή της ίδιας. Γι αυτό άλλωστε, δεν δίστασε να προσλάβει, με έξοδα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (που διοικεί όλα τα δημόσια ιδρύματα της Αττικής) και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δηλαδή δύο φορέων που η ίδια εποπτεύει, εξειδικευμένο επικοινωνιολόγο στο γραφείο της στο Υπουργείο για τις ανάγκες τής προσωπικής της επικοινωνιακής τακτικής. Και δεν διστάζει να εκθέτει ανενδοίαστα τα παιδιά, τα προσωπικά τους δεδομένα και τις προσωπικές τους ιστορίες ζωής στη διάρκεια εκδηλώσεων και επισκέψεων, προκειμένου να χτίσει το επικοινωνιακό της προφίλ», επισημαίνει η κ. Φωτίου.

Όπως υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση, «αυτή η τακτική παραβίασης κάθε αρχής προστασίας της ψυχικής ισορροπίας, της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας, των παιδιών, προς ίδιον όφελος, είναι εξόχως επικίνδυνη. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αφορά παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση, σεξουαλική ή μη, ή ζουν σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Αιδώς Αργείοι!».

Κρ. Αρσένης: Η 12χρονη τραυματίζεται καθημερινά όλο και περισσότερο

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης υποστήριξε πως η 12χρονη τραυματίζεται καθημερινά όλο και περισσότερο με την αστυνομική και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Η 12χρονη παραμένει σε ένα σπίτι χωρίς να πηγαίνει στο σχολείο. Ζει χωρίς ψυχολογική υποστήριξη, όπως και τα αδέλφια της. Η γιαγιά έχει μια πενιχρή σύνταξη, ενώ και η θεία τους είναι άνεργη, ανέφερε.

Αναρωτήθηκε με ποιο τρόπο η 12χρονη θα μπορέσει να συνεχίσει την εκπαίδευσή της και πώς θα πάψουν οι δύο αυτές οικογένειες να μην είναι σε μια συνεχή ευαλωτότητα. Δεν μπορούμε, είπε ο βουλευτής, να αφήσουμε τα παιδιά αυτά και τις οικογένειες που τα φιλοξενούν στην τύχη τους και την φιλανθρωπία. Ζήτησε να υπάρξει κατάλληλη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα έχουν στις τάξεις τους τα παιδιά αυτά, καθώς και ενισχυτική διδασκαλία και να δοθεί οικονομική ενίσχυση στην θεία και την γιαγιά. Επέκρινε, δε, την Πολιτεία λέγοντας ότι είναι απούσα από μια πραγματική στήριξη.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα

Στην ομιλία της στη Βουλή, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε πως η πρόνοια για την 12χρονη και τα αδέλφια της «είναι ζήτημα της ελληνικής Πολιτείας, των υπουργείων που συνεργάζονται για την παιδική προστασία, της κοινωνίας και όχι των αλληλέγγυων ομάδων».

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναγνώρισε πως «θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα και ίσως πιο οργανωμένα, αλλά αυτό απέχει πάρα πολύ από τις απόψεις που λένε ότι δεν έχει δοθεί καμία βοήθεια στην 12χρονη και τα αδέλφια της, την γιαγιά και την θεία τους που τα φιλοξενούν».

Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, πως «συνεχίζουμε γιατί ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ως κοινωνία πρέπει να είμαστε δίπλα στους ευάλωτους και δη σε μια τέτοια τόσο δύσκολη και φρικαλέα υπόθεση, όπου τα παιδιά αυτά χρειάζονται την αγάπη μας, την βοήθεια αλλά και την αποτελεσματικότητά μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ