Πόλεμος στο Ισραήλ: Γυναίκα στρατιώτης αναγκάζει μέλη της Χαμάς να γδυθούν υπό την απειλή όπλου – ΒΙΝΤΕΟ

Οι επιθέσεις που εξαπέλυσε η οργάνωση Χαμάς το Σάββατο στο Ισραήλ, σηματοδοτούν την μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραηλινών και Παλαιστινίων τα τελευταία 50 χρόνια. Τουλάχιστον 413 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 78 παιδιά και 41 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε χθες το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σήμερα το βράδυ το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας του θύλακα. Επίσης, σχεδόν 2.300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιδρομές.

Πόλεμος στο Ισραήλ – Σολτς: «Βάρβαρες και εξωφρενικές» οι ενέργειες της Χαμάς

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα για την εισβολή της Χαμάς στο νότιο τμήμα του, ενώ οι μάχες συνεχίζονται εντός του ισραηλινού εδάφους. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ισραηλινής στρατιώτη η οποία υπό την απειλή του όπλου της αναγκάζει δύο Παλαιστίνιους να γδυθούν, για να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν επάνω τους εκρηκτικά. Κάνει την ενέργεια για να προχωρήσει στην συνέχεια στην σύλληψή τους.

Δένδιας: Πλήρης αλληλεγγύη στο Ισραήλ και τον λαό του

 

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν λέει ότι υπήρξαν αναφορές για Αμερικανούς πολίτες που έχουν σκοτωθεί. Άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ουκρανία και η Ταϊλάνδη, έχουν επίσης αναφέρει θανάτους πολιτών τους.

Δύο Βρετανοί πολίτες αγνοούνται στο Ισραήλ – ο γεννημένος στο Λονδίνο Τζέικ Μάρλοου και ο φωτογράφος Νταν Ντάρλινγκτον. Ο Nathanel Young, 20 ετών, ένας Βρετανός που υπηρετεί στον ισραηλινό στρατό έχει επίσης σκοτωθεί, όπως μεταδίδει το BBC.

Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στον Νότο

Εντωμεταξύ εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι «Εχθρικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται στο έδαφος» του Ισραήλ. «Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας, ειδικά κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, καθαρίζοντας την περιοχή», είπε ο εκπρόσωπος και υποσχέθηκε  ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα καταδιώξουν «τρομοκράτες όπου κι αν βρίσκονται».

«Ενεργούμε για να καταστρέψουμε τον εχθρό», τόνισε ο εκπρόσωπος των IDF (ισραηλινών δυνάμεων άμυνας), στρατηγός Ντάνιελ Χαγκάρι, αναφέροντας ότι τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού «έπληξαν 800 εχθρικούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας», μετά την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα, ως απάντηση στην αιφνιδιαστική επίθεση μαχητών της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια.

Χθες το βράδυ το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ψήφισε θέτοντας τη χώρα επισήμως σε πόλεμο, ώστε να πραγματοποιήσει «σημαντικές στρατιωτικές δραστηριότητες», ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σπίτι στην περιοχή του Τελ Αβίβ χτυπημένο από ρουκέτα της Χαμάς

Τέμενος στο Χαν Γιουνίς έπειτα από βομβαρδισμό του Ισραήλ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ