Πόλεμος στο Ισραήλ: Εγκλωβισμένοι κάτοικοι της Γάζας αγωνιούν για τη ζωή τους – ΒΙΝΤΕΟ

Κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, που βομβαρδίζεται από το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς, το Σάββατο, είναι εγκλωβισμένοι και μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάνουν έκκληση για την ασφάλειά τους, ενόψει της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ.

«Σκότωσαν τους μισούς συμμαθητές του γιου μου» – Η συγκλονιστική μαρτυρία στο enikos.gr Έλληνα που επέστρεψε από το Ισραήλ

Η δημοσιογράφος από την Παλαιστίνη, Πλέστια Αλκάντ, με το κινητό της κατέγραψε τις τραγικές στιγμές που ζει την Λωρίδα της Γάζας. Χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό, μαζεμένοι όλοι σε ένα δωμάτιο ακούνε τις βόμβες να σφυρίζουν γύρω τους. «Όλοι μαζευόμαστε στο σπίτι ενός γείτονα χωρίς διαδίκτυο και χωρίς ρεύμα. Δεν υπάρχει θέα από το μπαλκόνι. Δεν μπορείς να δεις τίποτα».

Η δημοσιογράφος κατέγραψε την στιγμή που μία από αυτές τις βόμβες έπεσε ακριβώς δίπλα από το σπίτι της. Στα πλάνα φαίνεται το οστικό κύμα από την έκρηξη. Η 23χρονη, στο ηλεκτρονικό της ημερολόγιο, έδειξε καρέ καρέ πως μέσα στην νύχτα αναγκάζεται να μετακινείται από κτίριο σε κτίριο, καθώς οι βόμβες πέφτουν γύρω της.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ισραηλινή με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη «δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς»

Ο δημοσιογράφος από την Παλαιστίνη, Σαμί Αμπού Σαλέμ, που είναι εγκλωβισμένος στην Γάζα, έκανε έκκληση στους Έλληνες και όλους τους Ευρωπαίους να σταματήσει αυτή η γενοκτονία  «Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την στήριξη, αλλά ανοίξτε τα μάτια σας σε αυτήν την γενοκτονία που γίνεται στην Γάζα. Παρακαλώ σταματήστε να σκοτώνετε οικογένειες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σαμί βρίσκεται κοντά σε ένα από τα νοσοκομεία που ακόμη μένει όρθιο. «Πριν από 50 λεπτά είδα 3 πτώματα νοσηλευτών. Οι ισραηλινοί στοχεύουν ασθενοφόρα. Οι ιατρικές συσκευές χρειάζονται ρεύμα, αλλά δεν υπάρχει ρεύμα. Το νεκροτομείο είναι γεμάτο, δεν υπάρχει χώρος. Οι νεκροί αφήνονται εκτός νοσοκομείου»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τι λέει το ζευγάρι που τράβηξε τη σοκαριστική φωτογραφία από το φεστιβάλ στην Γάζα

Η Σάρα Σατώ μαζί με τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα» βρίσκεται και εκείνη εγκλωβισμένη στην Γάζα. Όπως εξηγεί στον ΑΝΤ1, μέχρι χθες ήταν ακόμη δυνατή η αποστολή προμηθειών στην Γάζα μέσω της Αιγύπτου, όμως από το βράδυ της Τρίτης αυτή η περιοχή ισοπεδώθηκε, όπως και η κλινική τους.

«Χθες το βράδυ, βομβαρδισμοί κοντά στις εγκαταστάσεις μας κατέστρεψαν μερικών την κλινική μας στην πόλη της Γάζας και το σπίτι όπου μένουν οι διεθνείς συνάδελφοί μας. Υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών. Μέχρι σήμερα το πρωί, στη Γάζα έχουν τραυματιστεί έως 3.700 άνθρωποι και έχουν σκοτωθεί περίπου 700. Οι βομβαρδισμοί είναι σχεδόν συνεχείς. Τα διαλείμματα είναι πολύ λίγα. Προσπαθούμε να δούμε εάν το Υπουργείο Υγείας μπορεί να μεταφέρει ασθενείς σε εμάς για εξω-νοσοκομειακή περίθαλψη, αλλά οι ομάδες μας θα πρέπει να μετακινηθούν – μόνο 200 ή 300 μέτρα, αλλά σε αυτό το πλαίσιο, αυτή η απόσταση είναι γεμάτη κινδύνους» δήλωσε η Σάρα Σατώ.

Οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι και μέλη διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων που βρίσκονται στην Γάζα κάνουν έκκληση για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων πριν την εκκίνηση μίας χερσαίας επιχείρησης από το Ισραήλ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ