Πόλεμος στο Ισραήλ: Τι λέει το ζευγάρι που τράβηξε τη σοκαριστική φωτογραφία από το φεστιβάλ στην Γάζα

Συγκλονίζουν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ. Ανάμεσα σε αυτές και η φωτογραφία της Αμίτ και του Νιρ, ενός νέου ζευγαριού που ήταν ανάμεσα στον κόσμο που συμμετείχαν στο φεστιβάλ στην Γάζα, στο οποίο η Χαμάς σκόρπισε τον θάνατο.

Στην φωτογραφία που κοινοποίησε η Αμίτ στο προφίλ της στο instagram και τράβηξαν καθώς ήθελαν σε περίπτωση που πέθαιναν να θυμούνται όλη την αγάπη τους, βλέπουμε το ζευγάρι κρυμμένο ανάμεσα σε θάμνους να ανταλλάσσει ένα φιλί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amit Bar (@amit_bar_)

Η συγκλονιστική αυτή φωτογραφία έγινε αμέσως viral συγκινώντας εκατομμύρια κόσμο. Σήμερα (11/10) στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα προβλήθηκε μία συνέντευξη που τους παραχώρησε το ζευγάρι.

«Ήταν πολύ τρομακτικό. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι ζεις μια τέτοια κατάσταση με την αγάπη της ζωής σου και ξέροντας ότι ο καλύτερός μου φίλος βρίσκεται είκοσι μέτρα μακριά και δεν μπορώ να του φωνάξω επειδή δεν πρέπει να κάνουμε φασαρία, γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε στόχος στους τρομοκράτες» είπε αρχικά ο Νιρ.

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η χειρότερη εικόνα που αντίκρισαν, η Αμίτ απάντησε πως: «Νομίζω όταν ήμασταν ξαπλωμένοι στο έδαφος και μου είπε να μη μιλάω επειδή τους έβλεπε στο αυτοκίνητο δύο μέτρα μακριά από εμάς, να περνούν με τα όπλα τους και να ψάχνουν κάποιον να πυροβολήσουν, Εκεί συνειδητοποιείς ότι αν κουνηθείς έστω και λίγο και σε δουν και δεν ξέρεις αν θα σε σκοτώσουν, αν θα σε απαγάγουν, δεν ξέρεις τίποτα».

Για το πως αποφάσισαν να βγάλουν την φωτογραφία εκείνη τη στιγμή, ο Νιρ ανέφερε: «Για μένα ήταν μια «μεγάλη» στιγμή επειδή την είδα… και αγκαλιαστήκαμε και…».

Με την σειρά της η Αμίτ εξήγησε: «Θέλαμε να απαθανατίσουμε τη στιγμή για εμάς, για να τη θυμόμαστε αν παραμείνουμε ζωντανοί. Ότι επιβιώσαμε, ότι ήμασταν τόσο κοντά, ότι ήμασταν εκεί μαζί. Ήταν ένα αισιόδοξο σενάριο για εμάς μια στιγμή που θέλαμε να θυμόμαστε ότι επιβιώσαμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ