Μακελειό στην Πράγα: Ο «σπασίκλας» φοιτητής που έσπειρε τον θάνατο – Η εμμονή του με τα όπλα και η βόμβα στο κελάρι

Τελειωμό δεν έχουν οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον μακελάρη της Πράγας που σκότωσε εν ψυχρώ 13 άτομα και τραυμάτισε ακόμη 25, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Ο 24χρονος δράστης, φέρεται να ήταν εσωστρεφής, «σπασίλας» φοιτητής που λάτρευε την Ιστορία, καθώς και φέρεται να είχε εμμονή με τα όπλα, έχοντας φτιάξει μία «αυτοσχέδια βόμβα» στο κελάρι του σπιτιού του.

Πράγα: «Είδαμε την επίθεση από ψηλά, ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το μακελειό

Σύμφωνα με πηγή της Αστυνομίας που μίλησε στη La Stampa η αυτοσχέδιο βόμβα αποτελούνταν από «κύλινδρο, πυρομαχικά, πυροτεχνικό υλικό και χημικές ουσίες». «Το κελάρι έμοιαζε με καταφύγιο. Το μπουκάλι ήταν μεγάλο, είχε πολλά καλώδια συνδεδεμένα σε αυτό, που οδηγούσαν σε άλλο εξοπλισμό. Κατά τη γνώμη μου, περιείχε ένα σύστημα που θα προκαλούσε έκρηξη», ανέφερε άλλη πηγή.

Παράλληλα, ο ένοπλος που εξαπέλυσε τον τρόμο στην Πράγα είναι πλέον ύποπτος ότι σκότωσε έναν άνδρα και το νεογέννητο μωρό του σε μια «τυχαία» επίθεση σε δάσος κοντά στην πρωτεύουσα της Τσεχίας την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε η αστυνομία.

Μακελειό στην Πράγα: Η στιγμή που ο 24χρονος πυροβολεί τους φοιτητές – BINTEO με σκληρές εικόνες

Η αστυνομία ερευνούσε εάν ο Κόζακ μπορεί να σκότωσε έναν πατέρα, 32 ετών, και την δύο μηνών κόρη του στο Klanovice, κοντά στην Πράγα. Εκατοντάδες αστυνομικοί χτένισαν τη δασώδη περιοχή μετά την εξαφάνιση του δράστη και οι αρχές διερευνούσαν επί του παρόντος εάν τα δύο φονικά θα μπορούσαν να συνδέονται.

Η τσεχική αστυνομία, που ερευνά το σπίτι του, επιβεβαίωσε ότι ένα όπλο που βρέθηκε στο κατάλυμα χρησιμοποιήθηκε για να πυροβολήσει τον πατέρα και το μωρό του, γράφει η Daily Mail.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Κόζακ δολοφόνησε τον πατέρα του στην πόλη Hostoun πριν κατευθυνθεί στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, όπου άρχισε να πυροβολεί τυχαία ανθρώπους από το μπαλκόνι της σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου. Είχε μαζί του ένα τεράστιο οπλοστάσιο όπλων και πυρομαχικών, με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας να λέει ότι «αν η αστυνομία δεν είχε μπει εγκαίρως στο κτίριο, ο δράστης δεν θα ήταν νεκρός στην ταράτσα και θα ήταν πολλά περισσότερα θύματα».

Κρατούσε ημερολόγιο στα ρωσικά στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram

Ο 24χρονος μακελάρης, καθώς προετοίμαζε το μακελειό, πιστεύεται ότι κρατούσε ένα ημερολόγιο στα ρωσικά στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, γράφοντας σε μια ανατριχιαστική ανάρτηση: «Θέλω να κάνω επίθεση με όπλο στο σχολείο και πιθανώς να αυτοκτονήσω».

Η σφαγή της Πέμπτης είναι η χειρότερη μαζική δολοφονία στην Τσεχική Δημοκρατία και ο ένοπλος πιστεύεται ότι εμπνεύστηκε από πυροβολισμούς σε σχολείο που πραγματοποιήθηκε από 14χρονη μαθήτρια στη Ρωσία  νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Θέλω να κάνω επίθεση σε σχολείο και πιθανώς να αυτοκτονήσω, η Alina Afanaskina με βοήθησε πάρα πολύ», φέρεται να έγραψε στις 10 Δεκεμβρίου για την Ρωσίδα στο σχολείο του Bryansk, που σκότωσε δύο μαθητές προτού αυτοκτονήσει.  Η ανατριχιαστική ανάρτηση σε αυτό που ο συγγραφέας αποκάλεσε το «ημερολόγιο» του για τη «ζωή πριν από τον πυροβολισμό» συνεχίστηκε: «Πάντα ήθελα να σκοτώνω, νόμιζα ότι θα γίνω μανιακός στο μέλλον». 

Μόλις πέντε ημέρες μετά την εμφάνιση των ανησυχητικών δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο, ένας πατέρας και ένα κοριτσάκι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο Klanovice, μια δασική περιοχή έξω από την Πράγα.

Περισσότεροι από 250 αστυνομικοί στάλθηκαν για να ερευνήσουν την περιοχή και ένα ελικόπτερο με θερμική απεικόνιση χρησιμοποιήθηκε για να σαρώσει τη δασική περιοχή, αλλά ο ένοπλος δεν βρέθηκε ποτέ. Τότε, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Jan Rybanský είπε στο iDNES.cz: «Η υπόθεση επεξεργάζεται μια ομάδα πολλών δεκάδων από τους πιο έμπειρους εγκληματολόγους, οι οποίοι επίσης ενισχύθηκαν από συναδέλφους της Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας και των Ερευνών του το Αστυνομικό Προεδρείο».

Νέο βίντεο με τον 24χρονο σε κατάσταση αμόκ – Ρίχνει «τυφλούς» πυροβολισμούς και ουρλιάζει

Νέο σοκαριστικό βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας από την «σφαγή» στην Πράγα, στο οποίο φαίνεται ο 24χρονος μακελάρης να πυροβολεί κατά ριπάς, αδιακρίτως, όποιον έβλεπε μπροστά του, προκαλώντας τον απόλυτο πανικό.

Στο συγκεκριμένο βίντεο που δημοσίευσε το Blesk.cz , καταγράφεται η φρικιαστική δράση του 24χρονου, ο οποίος τρέχει φωνάζοντας στους χώρους του Πανεπιστημίου, ενώ ταυτόχρονα πυροβολεί οποιονδήποτε συναντούσε στο διάβα του.

Σημειώνεται πως ο τραγικός απολογισμός της πλέον πιο φονικής επίθεσης με πυροβολισμούς στην σύγχρονη ιστορία της Τσεχίας, είναι 13 νεκροί και 25 τραυματίες, με τον ίδιο τον 24χρονο να βάζει τέλος στη ζωή του.

Βίντεο από body cam αστυνομικού – Η στιγμή που μπαίνουν στο κτίριο και οι συγκλονιστικοί διάλογοι

Σε συνέντευξη Τύπου, η αστυνομία είπε στους δημοσιογράφους ότι ο δράστης του μακελειού στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα πιστεύεται ότι βρισκόταν στους επάνω ορόφους του κτιρίου όταν έφτασαν ένοπλοι αξιωματικοί. Ο δράστης ήταν οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο και αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από κάμερα σώματος με αστυνομικούς να εισβάλλουν για να εντοπίσουν άμεσα τον δράστη και να τον εξουδετερώσουν. Το βίντεο δείχνει ένοπλους αξιωματικούς να κινούνται πάνοπλοι και φοιτητές να φεύγουν τρέχοντας. Ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόζακ εντοπίστηκε νεκρός από τους αστυνομικούς.

Οι διάλογοι των αστυνομικών την ώρα των πυροβολισμών

  • Αστυνομικός 1: «Είναι κρυμμένος, στην αριστερή πλευρά. Από εκεί που στέκομαι εγώ. Πυροβολεί! Πυροβολεί πίσω από το τοιχίο.
  • Αστυνομικός 2: Τον βλέπω.
  • Αστυνομικός 1: Τον βλέπω, είναι εκεί! Φοράει μαύρα ρούχα! Είναι στη γωνία! Δίπλα στη σημαία! Δίπλα στη σημαία της Τσεχίας στη γωνία, στην κορυφή της σχολής! Έχει ένα μακρύκανο όπλο. Στην οροφή. Στα αριστερά στη Σχολή Τεχνών. Πάνω στη γκαλερί! Φοράει μαύρα ρούχα!
  • Αστυνομικός 2: Έρχεται!
  • Αστυνομικός 1: Πυροβολεί και στέκεται στην κορυφή, όπως η τσέχικη σημαία!».
  • Στη συνέχεια ο αστυνομικός απευθύνεται στο δράστη
  • Αστυνομικός 2: «Έι, παλιομ@@@@@! Εδώ, είμαι, πυροβόλησε εδώ πέρα! Ελα εδώ! Εδώ είμαι, εδώ είμαι! Έι! Έι!»
    Αμέσως μετά απευθύνεται και πάλι στους συναδέλφους του
  • Αστυνομικός 1: «Για να μην πυροβολήσει αυτούς τους ανθρώπους, γαμώτο! Γ@@@@@! Υπάρχουν άνθρωποι εκεί μέσα. Είναι στον 4ο όροφο» .
  • Αστυνομικός 2: «Τον βλέπεις ακόμα;»
  • Αστυνομικός 1: Ναι, όχι, όχι
  • Φωνή από τον ασύρματο: (ακατάληπτο) «…στην είσοδο του τμήματος φιλοσοφίας. Περιμένει ένα ασθενοφόρο. Θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πρέπει να τους πούμε ότι ο δράστης είναι στην οροφή.
  • Αστυνομικός 1: Κανείς δεν πρόκειται να μπει εκεί μέσα. (ακατάληπτη φωνή στον ασύρματο) Πρόσεχε, έρχεται! Έρχεται!
  • Φωνή από τον ασύρματο: Πρέπει να ετοιμάσουμε τους τραυματιοφορείς.
  • Αστυνομικός 1: Έχει μακρύ όπλο! Είναι μεγάλο!
  • Αστυνομικός 2:Περνάει κάτω από την ουκρανική σημαία! Επαναλαμβάνω: Περνάει κάτω από την ουκρανική σημαία!
  • Αστυνομικός 1: Γαμώτο, εγώ θα τον έδιωχνα από εδώ.
  • Αστυνομικός 2: Είναι στους προβολείς. Είναι στους προβολείς.
  • Αστυνομικός 1:Είναι στα φώτα και καλύπτεται! Πρόσεχε!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ