Πράγα: Νέα στοιχεία για τον μακελάρη – Φέρεται να σκότωσε έναν πατέρα με το νεογέννητο μωρό του

Ο ένοπλος που εξαπέλυσε τον τρόμο στην Πράγα είναι πλέον ύποπτος ότι σκότωσε έναν άνδρα και το νεογέννητο μωρό του σε μια «τυχαία» επίθεση σε δάσος κοντά στην πρωτεύουσα της Τσεχίας την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε η αστυνομία.

Ο Ντέιβιντ Κόζακ, 24 ετών, σκότωσε 14 ανθρώπους και τραυμάτισε 25 κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά την οποία στόχευσε φοιτητές στο πανεπιστήμιό του στο κέντρο της Πράγας, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι αυτοπυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μετά το μακελειό.

Ο Κόζακ δολοφόνησε τον πατέρα του στην πόλη Hostoun πριν κατευθυνθεί στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, όπου άρχισε να πυροβολεί τυχαία ανθρώπους από το μπαλκόνι της σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου.

Είχε μαζί του ένα τεράστιο οπλοστάσιο όπλων και πυρομαχικών, με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας να λέει ότι «αν η αστυνομία δεν είχε μπει εγκαίρως στο κτίριο, ο δράστης δεν θα ήταν νεκρός στην ταράτσα και θα ήταν πολλά περισσότερα θύματα».

Κρατούσε ημερολόγιο στα ρωσικά στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram

Ο 24χρονος μακελάρης, καθώς προετοίμαζε το μακελειό, πιστεύεται ότι κρατούσε ένα ημερολόγιο στα ρωσικά στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, γράφοντας σε μια ανατριχιαστική ανάρτηση: «Θέλω να κάνω επίθεση με όπλο στο σχολείο και πιθανώς να αυτοκτονήσω».

Τώρα προέκυψε ότι η αστυνομία ερευνά εάν ο Κόζακ μπορεί να σκότωσε έναν πατέρα, 32 ετών, και την δύο μηνών κόρη του στο Klanovice, κοντά στην Πράγα. Εκατοντάδες αστυνομικοί χτένισαν τη δασώδη περιοχή μετά την εξαφάνιση του δράστη και οι αρχές διερευνούν επί του παρόντος εάν τα δύο φονικά θα μπορούσαν να συνδέονται.

«Πάντα ήθελα να σκοτώνω, νόμιζα ότι θα γίνω μανιακός στο μέλλον»

Η σφαγή της Πέμπτης είναι η χειρότερη μαζική δολοφονία στην Τσεχική Δημοκρατία  και ο ένοπλος πιστεύεται ότι εμπνεύστηκε από πυροβολισμούς σε σχολείο που πραγματοποιήθηκε από 14χρονη μαθήτρια στη Ρωσία  νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Θέλω να κάνω επίθεση σε σχολείο και πιθανώς να αυτοκτονήσω, η Alina Afanaskina με βοήθησε πάρα πολύ», φέρεται να έγραψε στις 10 Δεκεμβρίου για την Ρωσίδα στο σχολείο του Bryansk, που σκότωσε δύο μαθητές προτού αυτοκτονήσει.  Η ανατριχιαστική ανάρτηση σε αυτό που ο συγγραφέας αποκάλεσε το «ημερολόγιο» του για τη «ζωή πριν από τον πυροβολισμό» συνεχίστηκε: «Πάντα ήθελα να σκοτώνω, νόμιζα ότι θα γίνω μανιακός στο μέλλον». 

Μόλις πέντε ημέρες μετά την εμφάνιση των ανησυχητικών δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο, ένας πατέρας και ένα κοριτσάκι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο Klanovice, μια δασική περιοχή έξω από την Πράγα.

Περισσότεροι από 250 αστυνομικοί στάλθηκαν για να ερευνήσουν την περιοχή και ένα ελικόπτερο με θερμική απεικόνιση χρησιμοποιήθηκε για να σαρώσει τη δασική περιοχή, αλλά ο ένοπλος δεν βρέθηκε ποτέ. Τότε, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Jan Rybanský είπε στο iDNES.cz: «Η υπόθεση επεξεργάζεται μια ομάδα πολλών δεκάδων από τους πιο έμπειρους εγκληματολόγους, οι οποίοι επίσης ενισχύθηκαν από συναδέλφους της Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας και των Ερευνών του το Αστυνομικό Προεδρείο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ