Πράγα: «Είδαμε την επίθεση από ψηλά, ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το μακελειό

Για την τύχη που είχε με το μέρος του και τις συγκλονιστικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στο πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα κατά τη διάρκεια του μακελειού με τους 15 νεκρούς μίλησε ο Αντώνης Αγγελίδης, ο οποίος μαζί με την σύζυγό του ήταν εκεί για διακοπές και έγινε αυτόπτης μάρτυρας της φονικής επίθεσης.

Πράγα: Νέα στοιχεία για τον μακελάρη – Φέρεται να σκότωσε έναν πατέρα με το νεογέννητο μωρό του

«Λίγο πριν είχαμε περάσει ακριβώς από το σημείο που έγινε το περιστατικό» δήλωσε στην ΕΡΤ περιγράφοντας ότι από τύχη δεν βρίσκονταν στο σημείο που ο 24χρονος δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

«Είδαμε την επίθεση από ψηλά»

«Περάσαμε με το αυτοκίνητο, είχαμε παρκάρει ακριβώς εκεί και είχαμε απομακρυνθεί λίγα μέτρα, δηλαδή είχαμε ανέβει προς το κάστρο της παλιάς πόλης και είδαμε όλο το περιστατικό πανοραμικά. Αμέσως ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος. Αρχίσαμε να ακούμε σειρήνες και ασθενοφόρα» δήλωσε συγκλονισμένος από την τραγωδία που συνέβαινε μπροστά στα μάτια του.

Μακελειό στην Πράγα – Έλληνας καθηγητής μιλά στον ΑΝΤ1: «Μας είπαν να κλειδωθούμε στις αίθουσες»

Και όπως περιέγραψε εξ αρχής ο κ. Αγγελίδης φάνηκε ότι «κάτι σοβαρό είχε συμβεί. Στην αρχή δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι είχε γίνει» εξιστορώντας ότι σοκαρίστηκε μόλις έμαθε περισσότερες πληροφορίες.

Μιλώντας για τις δραματικές στιγμές την ώρα της επίθεσης του ενόπλου που σκότωσε 15 άτομα και τραυμάτισε ακόμη 24 δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε όλο το σημείο από την αστυνομία και τα ασθενοφόρα. «Δεν μπορούσε να περάσει κανείς. Αυτό που βλέπαμε εμείς από το σημείο που ήμασταν ήταν κόσμο πανικόβλητο, έτρεχαν παντού πολλά ασθενοφόρα, σειρήνες. Επικρατούσε ένας πανικός στο σημείο και στους γύρω δρόμους».

Μακελειό στην Πράγα: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων», ενημερώνει η Ελληνική Πρεσβεία

«Είχε πολύ κόσμο την ώρα του μακελειού»

Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης που είχε παρκάρει στο σημείο το αυτοκίνητό του η γέφυρα του Καρόλου, που είναι από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Πράγας εκείνη τη στιγμή, είχε πάρα πολύ κόσμο και στο σημείο που βρισκόταν μαζί με την σύζυγό του.

Μιλώντας για το τι ακολούθησε μετά τη λήξη του περιστατικού με τους πυροβολισμούς δήλωσε ότι χθες ήταν πολύ περιορισμένη η κυκλοφορία στους δρόμους της Πράγας. «Βλέπαμε παντού αστυνομικούς με περιπολικά, οι οποίοι ανακατεύθυναν τον κόσμο σε διάφορες πλευρές. Φαντάζομαι ότι θα συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο γιατί θα εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένο» ανέφερε ο κ. Αγγελίδης που παραμένει στην Πράγα για τις εορτές των Χριστουγέννων.

Η Τσεχία κήρυξε το Σάββατο ημέρα εθνικού πένθους, μετά το μακελειό στο Πανεπιστήμιο του «Καρόλου» στο κέντρο της Πράγας από τον 24χρονο φοιτητή, ο οποίος «γάζωσε» δεκάδες ανθρώπους στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της αστυνομίας, έχουν καταγραφεί 15 νεκροί (ανάμεσά τους και ο δράστης) και 24 τραυματίες, 9 από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το προφίλ του μακελάρη

Η σύζυγος του Αντώνη Αγγελίδη, Κέλλυ Ιωάννου, η οποία είναι και λέκτορας Εγκληματολογίας & διευθύντρια του CSI Institute, μίλησε στο MEGA λέγοντας τα εξής:

«Σε αυτές τις κατηγορίες συνήθως υπάρχει μία  τυπολογία, η οποία ονομάζεται μοναχικός λύκος. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ενδέχεται να έχει κάποια συγκεκριμένη ψυχοπαθολογία, η οποία είναι ορμώμενη από τις προσωπικές του ιδεολογίες και σε αυτό το πλαίσιο προχωρά σε εγκληματικές ενέργειες. Η συγκεκριμένη ενέργεια εμπλέκεται στο πλαίσιο της τρομοκρατίας αλλά δρα μόνος του όχι όπως έχουμε συνηθίσει. Όταν φτάνει σε αυτό το σημείο δείχνει πως δεν είναι ψυχικά ασθενής. Πώς έφτασε σε αυτό το σημείο και δεν το κατάλαβε κανείς; Πού βρήκε τα όπλα; Υπάρχουν κάποιοι δράστες, οι οποίοι είναι ιδεοληπτικοί δράστες, δηλαδή να έχουν ένα μίσος προς ένα πρόσωπο τους περιβάλλοντος τους και στο πρόσωπο αυτού να δολοφονούν οποιοδήποτε άλλο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ