Μακελειό στην Πράγα – Έλληνας καθηγητής μιλά στον ΑΝΤ1: «Μας είπαν να κλειδωθούμε στις αίθουσες»

Πώς έζησε το πολύνεκρο μακελειό στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα περιέγραψε μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κωνσταντίνος Τσίβος, επίκουρος καθηγητής Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών.

Μακελειό στην Πράγα: Η στιγμή που ο 24χρονος πυροβολεί τους φοιτητές – BINTEO με σκληρές εικόνες

Ο κ. Τσίβος, είπε ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στην πρυτανεία κι έκανε μάθημα. Η πρυτανεία είναι σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο που εκδηλώθηκε η επίθεση, όπως είπε.

«Το περίεργο είναι ότι ενώ βρισκόμασταν στο κέντρο, σε πεζόδρομο, γεμίσαμε περιπολικά. Όταν τελείωσε το μάθημα είδα ένα μέιλ της Σχολής που μας καλούσε να κλειδωθούμε στις αίθουσες και να μείνουμε εκεί. Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη συνέχεια μάθαμε για την επίθεση», είπε ο κ. Τσίβος.

Μακελειό στην Πράγα: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων», ενημερώνει η Ελληνική Πρεσβεία

Εξήγησε ότι στο πανεπιστήμιο υπάρχει ένας αριθμός φοιτητών με το πρόγραμμα Erasmus και οι πανεπιστημιακές αρχές προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν πιο ακριβή στοιχεία. Ο Έλληνας καθηγητής επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν φοιτητής του τμήματος Ευρωπαϊκών Σπουδών, 24 ετών. Είπε επίσης ότι με βάση τις πληροφορίες που είχε ο δράστης πριν κάνει την επίθεση είχε σκοτώσει τον πατέρα του.

Είπε ακόμα ότι η επίθεση εκδηλώθηκε στον 4ο όροφο της Σχολής, όπου είναι οι διοικητικές υπηρεσίες. Το κτίριο της Σχολής εκκενώθηκε και στο ιστορικό κέντρο της πόλης η κίνηση συνεχίζεται είπε ο καθηγητής.

Μακελειό στην Πράγα – Έλληνας φοιτητής μιλά στον ΑΝΤ1: «Ήμουν από τους τυχερούς»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ