Ισραήλ: Σκότωσε διοικητή της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο – Βίντεο

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν ότι σκότωσαν έναν ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο ένα αυτοκίνητο στους δρόμους του νότιου Λιβάνου την Δευτέρα.

Λίβανος: Δύο μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από ισραηλινό ντρόουν στο νότιο τμήμα

Βίντεο από την επίθεση δείχνει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο διοικητής της Χεζμπολάχ, Χασάν Χουσεΐν Σαλαμί να οδηγεί μέσα στο χωριό Ματζαντέλ. Εκείνη την ώρα ένα αεροσκάφος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων «κλειδώνει» το όχημα.

Μια βόμβα χτυπάει το αυτοκίνητο, το οποίο τυλίγεται στις φλόγες και πέφτει πάνω σε ένα κοντινό κτίριο. Ένα όχημα που κινούνταν στην άλλη πλευρά του δρόμου και βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Σαλαμί απέφυγε την έκρηξη και απομακρύνθηκε.

Λίβανος: Ισραηλινή επίθεση με drone σε προάστιο της Βηρυτού – Νεκρός ο υπαρχηγός της Χαμάς Σάλεχ αλ Αρούρι

Ο στρατός του Ισραήλ υποστήριξε ότι ο Σαλαμί ανήκε στην μονάδα Nasser της τρομοκρατικής ομάδας Χεζμπολάχ και ήταν υπεύθυνος για πολλές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά του εβραϊκού κράτους κατά μήκος των βόρειων συνόρων, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων πυραυλικών επιθέσεων με στόχο δύο στρατιωτικές βάσεις.

Λίβανος: Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ κατήγγειλε επίθεση από το Ισραήλ

Αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ επιβεβαίωσαν το θάνατο του Σαλαμί αλλά η τρομοκρατική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν δεν τον αναγνώρισε ως διοικητή. Μαζί με την επίθεση που σκότωσε τον Σαλαμί, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη σκότωσαν τουλάχιστον δύο μέλη της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα τη Δευτέρα, μία επίθεση που πήγε βαθιά στα εδάφη του Λιβάνου.

«Η επίθεσή του (σ.σ. Ισραήλ) στο Μπααλμπέκ ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή δεν θα μείνει χωρίς απάντηση», δήλωσε ο πολιτικός της Χεζμπολάχ Χασάν Φαντλάλαχ για τις επιθέσεις κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής κηδείας ενός συναγωνιστή του.

Μετά την προειδοποίηση, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε 60 ρουκέτες με στόχο το αρχηγείο του ισραηλινού στρατού στα Υψίπεδα του Γκολάν, μια από τις πιο σφοδρές επιθέσεις μέχρι στιγμής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ