Λίβανος: Ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Ανώτατος διοικητής του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε επίθεση από ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος ήταν ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Khirbet Selm, το οποίο χτυπήθηκε, εξετράπη της πορείας του και πήρε φωτιά. Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε την δολοφονία του Wissam Tawil – ανώτερου διοικητή της επίλεκτης δύναμης Radwan της ομάδας. O Wissam Tawil, ήταν αναπληρωτής επικεφαλής της Radwan, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Επικαλούμενο τρεις πηγές ασφαλείας, το Reuters αναφέρει ότι ο Tawil και ένας άλλος μαχητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε στο λιβανέζικο χωριό Majdal Selm. “Πρόκειται για ένα πολύ οδυνηρό χτύπημα”, λέει μία από τις πηγές ασφαλείας στον Λίβανο.

 

Μια άλλη πρόσθεσε «Η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια: Τα πράγματα θα φουντώσουν τώρα».  Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν το Ισραήλ να μην εξαπολύσει πόλεμο πλήρους κλίμακας εναντίον του Λιβάνου.

 

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς στην Γάζα, αφού δήλωσαν ότι σκότωσαν “πολλούς τρομοκράτες σε μάχη από κοντά”.  Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή στην πόλη Τζενίν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ