Χώρισε έπειτα από 5 χρόνια σχέσης λόγω απιστίας και έχασε 60 κιλά με 2 απλές συνήθειες – «Ήταν η καλύτερη ευκαιρία»

Η Kristen McLaughlin κατάφερε μετά από έναν οδυνηρό χωρισμό να χάσει το περιττό βάρος και να βρει τον εαυτό της, όπως εξομολογήθηκε η ίδια. Το τέλος της 5ετούς σχέσης της με τον πρώην σύντροφό της, λόγω απιστίας, ήταν η αφορμή για να ξαναχτίσει τη ζωή της.

«Είμαι 64 ετών αλλά δείχνω δεκαετίες νεότερη χάρη σε έναν κανόνα διατροφής» – Γυναίκα αποκαλύπτει το μυστικό της

Η αρχή της αλλαγής

Η Kristen ήταν ένα δραστήριο παιδί που συμμετείχε σε τρία αθλήματα στο σχολείο, γεγονός που τη βοηθούσε να διατηρεί μια ισορροπημένη διατροφή. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν όταν μπήκε σε μια σταθερή σχέση κατά τη διάρκεια των σπουδών της και υιοθέτησε έναν καθιστικό τρόπο ζωής.

Μια σχέση που επηρέασε τη διατροφή της

Σε συνέντευξή της, η 31χρονη McLaughlin δήλωσε: «Δεν ήμουν καθόλου προσεκτική με τη διατροφή μου. Αν ήθελα να φάω κάτι, δεν το σκεφτόμουν πολύ. Όταν ξεκίνησα τη σχέση μου, ο σύντροφός μου ήταν αρκετά μεγαλόσωμος και έτρωγα ό,τι έτρωγε εκείνος, πράγμα που δεν έχει λογική».

«Έχασα 98 κιλά τρώγοντας αυτό το σνακ κάθε μέρα για να αντιμετωπίσω τις λιγούρες» – Όσα αποκαλύπτει γυναίκα που έμεινε «μισή»

Η Kristen, που εργάζεται ως ειδικός λογισμικού στη Νέα Υόρκη, εξομολογήθηκε ότι «έτρωγε για να καλύψει συναισθηματικά κενά» και πως μαζί με τον φίλο της έβγαιναν συχνά για φαγητό για να γιορτάσουν ή να ξεπεράσουν δύσκολες στιγμές.

«Ήταν πιο εύκολο για μένα να τρώω παρά να αντιμετωπίσω τα προβλήματα της σχέσης μας», λέει η ίδια. «Ήταν πιο εύκολο να πω, “Θα νιώσω καλύτερα για 15 λεπτά τρώγοντας ένα cheeseburger” και να μην σκεφτώ πόσο άσχημα θα ένιωθα μετά».

Στο πλαίσιο της καθημερινής ρουτίνας διατροφής της, είχε συνηθίσει να παραλείπει το πρωινό ή να τρώει ένα κρουασάν σοκολάτας, και στη συνέχεια να “ανταμείβει” τον εαυτό της με ένα μεγάλο μπολ με τάκος για μεσημεριανό γεύμα για να αναπληρώσει το χαμένο γεύμα. Όσο για το δείπνο με τον φίλο της, είχαν συνηθίσει να παραγγέλνουν τεράστιες πίτσες ή cheeseburgers με τηγανιτές πατάτες. Επίσης, αν έβγαιναν για ποτά, έτρωγαν κάτι όταν επέστρεφαν στο σπίτι για να απορροφήσει το αλκοόλ, όπως αναφέρει η ίδια. «Έπεφτα για ύπνο έχοντας καταναλώσει περίπου 12.000 θερμίδες και μετά ξυπνούσα και αναρωτιόμουν γιατί ήμουν τόσο κουρασμένη», θυμάται η McLaughlin.

Η αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή και οι δυσκολίες

Στα 122 κιλά, η McLaughlin ένιωθε ανασφάλεια για το σώμα της. Το 2016 αποφάσισε να ξεκινήσει πρόγραμμα διατροφής με την εταιρεία Jenny Craig, το οποίο λειτούργησε καθώς έχασε περίπου 27 κιλά. Ωστόσο, ένιωθε άσχημα που έτρωγε έτοιμα γεύματα ενώ ο φίλος της, που εκείνη την περίοδο έκανε μεταπτυχιακό, έπρεπε να ασχολείται μόνος με τη μαγειρική.

«Είχα τύψεις που έχασα βάρος ενώ εκείνος ήταν απασχολημένος με τις σπουδές του, και ήθελα να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί», λέει. «Έτσι έχασα αρκετά κιλά, αλλά στη συνέχεια τα ξαναπήρα πίσω». Εκείνη την περίοδο, ο σύντροφος της McLaughlin απομακρύνθηκε και δεν επέστρεφε πάντα στο σπίτι μετά τη δουλειά. Τότε έμαθε ότι είχε συναισθήματα για κάποια άλλη γυναίκα. «Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα, ότι αυτό είναι απαράδεκτο και δεν μπορώ να το ανεχτώ άλλο. Έτσι του είπα ότι θα φύγω», εξομολογείται.

Ο χωρισμός και η μεγάλη απώλεια βάρους που της άλλαξε τη ζωή

Κοιτάζοντας πίσω, η McLaughlin λέει ότι ήταν το “καλύτερο πράγμα” που θα μπορούσε να της συμβεί, αν και εκείνη την περίοδο ένιωθε συντετριμμένη από το τέλος της σχέσης των 5 ετών και την ξαφνική ανάγκη να βρει νέο διαμέρισμα. Αλλά το είδε και ως μια νέα αρχή. «Άφησα κυριολεκτικά πίσω μου κάθε δικαιολογία που είχα ποτέ», λέει. «Δεν είχα ποτέ καλύτερη ευκαιρία να επικεντρωθώ στον εαυτό μου και να ξαναχτίσω τη ζωή μου».

Η McLaughlin επέστρεψε στην Jenny Craig τον Φεβρουάριο του 2017 και έθεσε στόχο να χάσει 45 κιλά σε ένα χρόνο σε πρώτη φάση και τα κατάφερε. Έτρωγε έτοιμα γεύματα κάθε μέρα με ψητά λαχανικά και στη συνέχεια επέστρεφε από τη δουλειά στο σπίτι περπατώντας κάθε βράδυ.

Τα κιλά έφυγαν σταδιακά και σύντομα ανακάλυψε το ενδιαφέρον της για μαθήματα γυμναστικής και προπόνηση με βάρη. Ένα χρόνο αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2018, είχε χάσει 45 κιλά. Από τότε, η McLaughlin έχει χάσει ακόμα περισσότερο βάρος – έχει φτάσει σχεδόν στο μισό του αρχικού της βάρους, έχοντας χάσει συνολικά 60 κιλά και πλέον ξέρει τις σωστές μερίδες και τα τρόφιμα που πρέπει να τρώει για να διατηρήσει μόνη της το βάρος της.

Η McLaughlin λέει ότι αυτό της άλλαξε τη ζωή. «Πιστεύω ότι είμαι πλέον ο εαυτός μου σε σχέση με τα προηγούμενα 30 χρόνια», λέει. «Τώρα λέω ναι σε πράγματα, είμαι πιο ανεξάρτητη και κοινωνική. Πιστεύω ότι η απώλεια βάρους δεν είναι απλά σωματική ή ψυχική – επηρεάζει όλο το φάσμα της ζωής μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ