Ισραήλ: Ανατριχιαστικά αποσπάσματα από τις ανακρίσεις μελών της Χαμάς – Τους έταζαν 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα για κάθε όμηρο

Ανατριχίλα προκαλούν τα αποσπάσματα από το ανακριτικό υλικό έξι ατόμων που συμμετείχαν σε επιθέσεις των δυνάμεων της Χαμάς που πραγματοποιήθηκαν σε κιμπούτς και πόλεις του Ισραήλ. Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα η Σιν Μπετ και η ισραηλινή Αστυνομία και δημοσιεύει η Jerusalem Post, οι έξι συνελήφθησαν μετά το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου.

Αποστολή στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός ξεκληρίζει την Χαμάς

Οι τρομοκράτες φαίνεται να παραδέχονται ότι συμμετείχαν σε επιθέσεις δυνάμεων της Χαμάς σε κιμπούτς και άλλους στόχους και η εντολή που είχαν ήταν ξεκάθαρη: να σκοτώσουν νέους άνδρες και στρατιώτες αλλά και να πάρουν όμηρους αμάχους.

Ένας από τους συλληφθέντες εμφανίζεται να λέει στους ανακριτές ότι είχε δοθεί η υπόσχεση στα μέλη της Χαμάς ότι «όποιος έφερνε πίσω στην Γάζα έναν όμηρο θα έπαιρνε 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα».

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από πλήγμα του Ισραήλ σε καταυλισμό προσφύγων

Ένας από τους άνδρες μιλά για τη στιγμή που αντίκρισε τη πτώμα μιας γυναίκας στο πάτωμα ενός σπιτιού. «Κειτόταν στο πάτωμα… Της έριξα και ο διοικητής μου μού έβαλε τις φωνές επειδή σπαταλούσα σφαίρες».

Οι άνδρες περιγράφουν πώς πυροβόλησαν και σκότωσαν αμάχους, έβαλαν φωτιά σε σπίτια και σκόρπισαν τη φρίκη σε ολόκληρες οικογένειες, χρησιμοποιώντας τα μέλη τους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Οι ίδιοι πάντως φέρονται να λένε ότι η θρησκεία τους δεν επιτρέπει τις δολοφονίες αθώων και είπαν ότι  ο τρόπος δράσης της Χαμάς θυμίσει εκείνον του Ισλαμικού Κράτους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ