Μιχάλης Αφολαγιάν: Με συνέλαβαν στη Σύρο ως παράνομο μετανάστη

Καλεσμένος στην χθεσινή (23/10) εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε ο Μιχάλης Αφολαγιάν. Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Μπακού στη σειρά του Ant1 «Η Μάγισσα», κατά την διάρκεια της συνέντευξης μίλησε για το γεγονός πως κατάφερε να πάρει την ελληνική ιθαγένεια έπειτα από 23 χρόνια και για την σύλληψή του στη Σύρο ως παράνομο μετανάστη.

«Πήρα την ελληνική ιθαγένεια τον Αύγουστο έπειτα από 23 χρόνια. Είναι πολύ ψυχοφθόρο ιδιαίτερα όταν μεγαλώνεις σε μία συνθήκη όπου δεν εκλαμβάνεις τον εαυτό σου ως ένα ξέχωρο κομμάτι, αλλά σαν ένα κομμάτι της κοινότητας.

Ειδικά στο σχολείο όλοι οι φίλοι μου ήταν από την Ελλάδα κι οι παρέες μου ήταν Έλληνες. Γενικότερα ζούσα σε έναν κόσμο που θεωρούσα ότι είμαι μέλος του. Μετά τα 18 αρχίζεις να δίνεις εξηγήσεις από που έρχεσαι, ποιος είσαι, αν έχεις χαρτιά, άδεια διαμονής και εκεί καταλαβαίνεις τι γίνεται» εξήγησε ο Μιχάλης Αφολαγιάν.

Αναφερόμενος στη σύλληψή του στη Σύρο ως παράνομου μετανάστη είπε: «Με συνέλαβαν στη Σύρο ως παράνομο μετανάστη. Ήταν ξαφνικό. Έκαναν έλεγχο στον δρόμο κι εγώ θεωρούσα ότι με τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και με την κοινή λογική ότι έχεις γεννηθεί εδώ και ξέρεις πολύ καλύτερα την εντοπιότητα και τα ελληνικά, απ’ ότι της χώρας καταγωγής σου.

Είναι σοκαριστικό γιατί συνειδητοποιείς που κατατάσσεσαι και ότι έχεις ένα δρόμο μεγάλο. Νιώθεις πολίτης β’ κατηγορίας και χάνονται ευκαιρίες. Να σε προσκαλούν από εδώ και από εκεί και να μην μπορείς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ