iPhone: Το «κρυφό κουμπί» που ξεκλειδώνει 22 κόλπα με τριπλό κλικ

Σχεδόν σίγουρα έχετε κάνει κλικ στο πλευρικό κουμπί του iPhone σας μία φορά – πιθανώς και δύο φορές. Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να κάνετε και τριπλό κλικ για να ξεκλειδώσετε μια πολύ ειδική λειτουργία;

Το πλευρικό κουμπί έχει σχεδιαστεί για να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το iPhone σας. Κρατώντας το πατημένο εμφανίζεται το Siri και κάνοντας διπλό κλικ σε αυτό θα ενεργοποιηθεί το Apple Pay για ανέπαφη πληρωμή.

Αλλά η Apple το έχει σχεδιάσει έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μια λειτουργία και για… τριπλό κλικ. Όμως αυτή η δυνατότητα είναι κρυμμένη καλά στις Ρυθμίσεις της συσκευής, οπότε οι περισσότεροι είναι πιθανό να μην την γνωρίζουν.

Για να τη βρείτε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Συντόμευση προσβασιμότητας. Εκεί θα μπορείτε να επιλέξετε από μια μακρά λίστα έξυπνων λειτουργιών που μπορείτε να ενεργοποιήσετε με το τριπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί.

Συνεπώς διαμορφώστε τις λειτουργίες όπως εσείς θέλετε και μετά κάντε τριπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων προσβασιμότητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ