Γεβγκένι Πριγκόζιν: Μυστήριο με την τοποθεσία που βρίσκεται ο επικεφαλής της Wagner

Σαν ροκ σταρ έφυγε το βράδυ του Σαββάτου από την πόλη Ροστοφ-ον-Ντον, την οποία είχαν καταλάβει οι μισθοφόροι της Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ρωσία: Αποσύρονται Wagner και Τσετσένοι στα στρατόπεδά τους – Τα επόμενα βήματα

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από το αυτοκίνητο του για να του σφίξει το χέρι και να τον αποχαιρετήσει. «Να προσέχετε», του φώναξε μία γυναίκα. Το αυτοκίνητο τον μετέφερε σε άγνωστη τοποθεσία αφού αποδέχθηκε την συμφωνία που πρότεινε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Οι εικόνες με τον λαοφιλή Πριγκόζιν θεωρείται βέβαιο ότι έχουν εκνευρίσει το Κρεμλίνο. Την ίδια στιγμή ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάνει απολογισμό της ζημιάς από την ευθεία αμφισβήτηση της εξουσίας του από την Wagner.

Ρωσία: Εξομαλύνεται η κατάσταση στο Ροστόφ – Οι ζημιές που προκάλεσε η Wagner

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν δέχθηκε να μεταφερθεί στην Λευκορωσία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Η συμφωνία προβλέπει ότι δεν θα διωχθεί ποινικά για προδοσία τόσο ο ίδιος όσο και οι μισθοφόροι της Wagner. Ωστόσο μέχρι αυτή τώρα κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται. Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι δεν έχει φτάσει στην Λευκορωσία. Επίσης δεν έχει κάνει καμία δήλωση και καμία εμφάνιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Wagner: Τι αναφέρει ειδικός αναλυτής του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας – «Πρέπει να υπάρξει “κάποια” λογοδοσία»

Ερωτήματα για την συμφωνία

Αρκετές κρίσιμες λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ της Wagner και του Κρεμλίνου δεν έχουν γίνει γνωστές. Για παράδειγμα δεν είναι ξεκάθαρο τι εγγυήσεις έχει λάβει ο επικεφαλής της Wagner για την ασφάλεια του και ποιο ρόλο θα έχει από εδώ και πέρα.

Οι Ρώσοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, αφού αμφισβήτησε ανοιχτά την ρωσική κυβέρνηση, δεν πρόκειται να εξαφανιστεί ήσυχα στο παρασκήνιο. Οι μισθοφόροι της Wagner παραμένουν στα στρατόπεδα αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το μέλλον τους στο ουκρανικό μέτωπο.

Παράλληλα αρκετοί παρατηρητές αμφισβητούν ότι ο Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι σε θέση να ελέγξει τον Πριγκόζιν. Εάν πράγματι ο Πριγκόζιν εγκατασταθεί στο Μινσκ τότε οι ισορροπίες προβλέπονται δύσκολες για τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, που είναι από τους πλέον στενούς σύμμαχους του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ