Εκλογές 2023 – Μάνδρα: Μπέρδεψαν το «Αλλοδαπός» με το «Άρρεν» και δεν τον άφηναν να ψηφίσει

Περιπέτεια για δημότη Μάνδρας, ο οποίος πήγε στο εκλογικό τμήμα που ψήφιζε και στις εκλογές της 21ης Μαΐου για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και του είπαν ότι δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο γιατί είναι… κάτοικος εξωτερικού.

Εκλογές 2023: «Θρίλερ» με τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή – Όσα είπε ο Γεράκης της Marc

Όπως περιέγραψε ο κ. Βασίλης Τσιαπράκας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή πήγε νωρίς το πρωί στο 129ο τμήμα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας για να ψηφίσει.

Όταν έφτασε, άκουσε μια συζήτηση που γινόταν μπροστά του, κατά την οποία οι αρμόδιοι είπαν σε ψηφοφόρους ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν γιατί ήταν δηλωμένοι ως κάτοικοι εξωτερικού.

Εκλογές 2023 – Αχαΐα: Ηλικιωμένη κέρασε… κόλλυβα την δικαστική αντιπρόσωπο – Η αντίδρασή της

«Στους καταλόγους είχαν ένα «Α» μπροστά από τα ονόματά τους που θεώρησαν ότι σημαίνει «αλλοδαπός/αλλοδαπή». Ήρθε και η σειρά μου να μπω μέσα, έδωσα την ταυτότητά μου και μου είπαν «δεν έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε γιατί είστε καταγεγραμμένος ως κάτοικος εξωτερικού». Τους είπα «μα πως είναι δυνατόν; Αφού στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα κανονικά» τόνισε ο κ. Τσιαπράκας και πρόσθεσε:

«Ρώτησα την εφορευτική επιτροπή και την δικαστική αντιπρόσωπο αν μπορώ να καλέσω τον δικηγόρο μου προκειμένου να είμαι καλυμμένος από όλο αυτό. Στο εκλογικό τμήμα μου είπαν ότι οι κατάλογοι ήρθαν από την Εισαγγελία. Φεύγοντας συνάντησα αστυνομικούς σε ένα περιπολικό και τους είπα τι μου συνέβη. Τους έδειξα τα έγγραφά μου που αποδεικνύουν ότι μένω στην Αθήνα. Μου απάντησαν να πάω στο Τμήμα Ασφαλείας της Μάνδρας για να αναφέρω το γεγονός».

Εκλογές 2023 – Ηλεία: Στην κάλπη… καβάλα στο άλογο

Συνεχίζοντας την περιγραφή του ο κ. Τσιαπράκας υποστήριξε ότι «πήγα και ενημέρωσα τον Αξιωματικό Υπηρεσίας και με παρέπεμψε να πάω στην Γραμματεία του Δήμου Μάνδρας που ήταν ανοιχτή. Ενημέρωσα κι εκεί για το περιστατικό και έμαθα ότι αντιμετώπισαν κι άλλοι ψηφοφόροι το ίδιο πρόβλημα. Με εξυπηρέτησαν στον Δήμο και μου είπαν να πάω να ψηφίσω κανονικά, επικαλούμενος έναν υπεύθυνο του Δήμου. Ξαναπήγα στο εκλογικό τμήμα και τους εξήγησα- όπως μου είπαν από τον Δήμο – ότι τελικά το «Α» δείχνει το φύλο, ότι είμαι άρρεν και δεν σημαίνει ότι είμαι «εκ της αλλοδαπής».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ