Ρωσία: Αποσύρονται Wagner και Τσετσένοι στα στρατόπεδά τους – Τα επόμενα βήματα

Οι μισθοφόροι της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner ολοκληρώνουν την αποχώρησή τους από την περιφέρεια Βορονέζ, στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τον τερματισμό της ανταρσίας τους, ενώ αποσύρονται και οι ειδικές δυνάμεις των Τσετσένων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή του Ροστόφ στην Ρωσία, για να αντισταθούν στην προέλαση των ενόπλων μισθοφόρων.

«Οι μονάδες της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner ολοκληρώνουν την αποχώρησή τους από την περιφέρεια Βορονέζ, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης της περιοχής, Αλεξάντερ Γκούσεφ, διαβεβαιώνοντας ότι η απομάκρυνση διεξάγεται «κανονικά, χωρίς επεισόδια».

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας

Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ είχαν ήδη αποσυρθεί χθες, Σάββατο βράδυ, από το Ροστόφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία –όπου νωρίτερα είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους το αρχηγείο του στρατού, σημαντικό κέντρο για τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία– έπειτα από την συμφωνία που επιτεύχθηκε για τον τερματισμό της ανταρσίας τους. Η συμφωνία, ως γνωστόν, έπειτα από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν ανάμεσα στον επικεφαλής της οργάνωσης, Γεβγκένι Πριγκόζιν και τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Σήμερα ήρθησαν και όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχαν τεθεί σε ισχύ στους αυτοκινητοδρόμους της περιφέρειας του Ροστόφ, λόγω της ανταρσίας της Βάγκνερ, ανακοίνωσε παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. «Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε», σημείωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.  Επίσης έχει αποκατασταθεί η λειτουργία των σιδηροδρομικών και οδικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Ροστόφ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι Τσετσένοι

Οι ειδικές δυνάμεις των Τσετσένων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης των μισθοφόρων της Wagner, αποσύρονται και αυτοί με την σειρά τους σήμερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο έναν διοικητή τους.
Οι ειδικές δυνάμεις “Αχμάτ” επιστρέφουν στις περιοχές όπου μάχονταν κατά το προηγούμενο διάστημα, φέρεται να δήλωσε ο διοικητής Άπτι Αλαουντίνοφ στο Tass. Μετά την ασφαλή αποχώρηση των δυνάμεων ένθεν κακείθεν το επόμενο βήμα είναι η ενσωμάτωση των μισθοφορικών δυνάμεων που δεν συμμετείχαν στην ανταρσία στις ρωσικές δυνάμεις, δηλαδή στις μονάδες του τακτικού Ρωσικού Στρατού, κάτι που δεν αναμένεται να είναι μια εύκολη διαδικασία, με τις δύο πλευρές να αλληλοϋποβλέπονται.

Η Βόρεια Κορέα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας σε σημερινή συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, δήλωσε ότι υποστηρίζει την οποιαδήποτε απόφαση της ρωσικής ηγεσίας σχετικά με την αντιμετώπιση της ανταρσίας από τη εταιρία μισθοφόρων Wagner

Ο Ιμ Τσον Ιλ “εξέφρασε τη βαθιά πίστη του, ότι η πρόσφατη ένοπλη ανταρσία στη Ρωσία θα αντιμετωπιστεί επιτυχώς, σύμφωνα με τις προσδοκίες και τη βούληση του ρωσικού λαού”, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, στην Βόρεια Κορέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ