Ρωσία: Εξομαλύνεται η κατάσταση στο Ροστόφ – Οι ζημιές που προκάλεσε η Wagner

Ελεύθερες είναι πλέον οι μετακινήσεις στο Ροστόφ, μετά την αποχώρηση των δυνάμεων της Wagner από την πόλη, η οποία όμως γνώρισε από πρώτο χέρι την αγριότητα των μισθοφορικών δυνάμεων και του πολέμου, έστω κι αν δεν έπεσαν πυροβολισμοί.

Το σύνολο των περιορισμών στις μετακινήσεις για την περιοχή του Ροστόφ έχουν σήμερα αρθεί, συμπεριλαμβανομένων και των περιορισμών που εφαρμόστηκαν για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, όπως μεταδόθηκε σήμερα, από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία επικαλέστηκαν τοπικούς αξιωματούχους.  “Οι σταθμοί λεωφορείων και σιδηροδρόμων εργάζονται κανονικά. Εισιτήρια πωλούνται, ενώ ισχύει το πρόγραμμα των δρομολογίων προς όλους τους προορισμούς”, δήλωσε ο Σεργκέι Τιούριν, αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Πολιτικής και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας για την περιοχή του Ροστόφ.

Τι άφησε πίσω της η Wagner

Ο εξοπλισμός PMC “Wagner” κατέστρεψε περισσότερα από δέκα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα  δρόμου στο Ροστόφ-ον-Ντον, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Αλεξέι Λογκβινένκο.  Μετά την αποχώρηση της ομάδας Wagner PMC από την πόλη, οι αρμόδιες υπηρεσίες πήγαν στις περιοχές που είχαν οι εγκατασταθεί οι παραστρατιωτικοί και έκαναν έλεγχο.  Οι ειδικοί διεξήγαγαν έρευνα στους δρόμους κατά μήκος των οποίων κινήθηκαν οι μισθοφορικές  δυνάμεις.  Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, περισσότερα από 10 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα οδοστρώματος υπέστησαν ζημιές. Οι περισσότερες εντοπίστηκαν στη λεωφόρο Μουντιόνοφσκι», έγραψε στο  Telegram.

Ο Λογκβινένκο διαβεβαίωσε ότι σήμερα τα συνεργεία θα ξεκινήσουν την αποκατάσταση των ζημιών.  Σύμφωνα με τον ίδιο, όλο το εύρος των εργασιών προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο ημέρες. Οι ζημιές έχουν προκληθεί από τις ερπύστριες των βαρέων οχημάτων με τα οποία μετακινούνταν οι μισθοφορικές δυνάμεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ