Γεωργία: Τουλάχιστον 11 νεκροί έπειτα από κατολίσθηση – Δεκάδες οι αγνοούμενοι – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση στην ορεινή περιοχή Ράτσα, στην βορειοδυτική Γεωργία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών της χώρας.

«Τα πτώματα 11 ανθρώπων ανασύρθηκαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ σύμφωνα με τον προηγούμενο επίσημο απολογισμός οι νεκροί ήταν έξι.

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση», δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός της χώρας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, ο οποίος επισκέφθηκε στην περιοχή της καταστροφής και έδωσε εντολή στον στρατό να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις έρευνας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν περίπου 30 άτομα που αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες Πέμπτη στην περιοχή αυτή, όπου υπάρχουν πολλά τουριστικά θέρετρα.

Η κατολίσθηση έγινε χθες ύστερα από πολλές ημέρες με καταρρακτώδεις βροχές κοντά σε ξενοδοχείο στο Σόβι, ένα μικρό τουριστικό προορισμό στα βουνά της περιοχής Ράτσα. Λόγω της κατολίσθησης προκλήθηκαν ζημίες σε κατοικίες, στις γραμμές ηλεκτροδότησης, στο οδικό δίκτυο και σε γέφυρες.

Γεωργία

«Επιζήσαμε σαν από θαύμα», δήλωσε σε γεωργιανά μέσα ενημέρωσης η Μαριάμ Μπεριανίντζε, 26 ετών, λέγοντας ότι πέρασε «2 ώρες μισοθαμμένη» στη λάσπη. «Τρεις άνθρωποι παρασύρθηκαν μπροστά στα μάτια μας και ελπίζω ότι θα βρεθούν ζωντανοί», πρόσθεσε η ίδια.

«Για δεύτερη συνεχή ημέρα, συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή περίπου 400 πυροσβεστών, διασωστών» και μελών διαφόρων μονάδων της αστυνομίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. «Οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών απομακρύνουν τους πολίτες από την περιοχή της καταστροφής», σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι πάνω από 140 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ