Daily Mail για το «κίνημα της πετσέτας»: «Θυμωμένοι Έλληνες σε πόλεμο κατά της ξαπλώστρας»

Οι Έλληνες κάτοικοι και παραθεριστές των ελληνικών νησιών έχουν αγανακτήσει με την «κατάληψη» των παραλιών από Βρετανούς τουρίστες, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail που κάνει εκτενή αναφορά στο «κίνημα της πεσέτας».

«Κίνημα της Πετσέτας»: 11.500 τετραγωνικά παράνομης κατάληψης μόνο στην Πάρο – «Μηδενική ανοχή» διαμηνύει η κυβέρνηση

Λεπτομερέστερα, το δημοσίευμά του βρετανικού μέσου κάνει λόγο για ένα κίνημα που δημιουργήθηκε από «αγανακτισμένους πολίτες που δεν αντέχουν άλλο με το να μην μπορούν να βρουν ελεύθερο χώρο στις παραλίες λόγω των επιθετικών πολιτικών που προωθούν οι εταιρείες με τις ξαπλώστρες».

Οι Έλληνες παράκτιοι σταυροφόροι, όπως τους χαρακτηρίζει το δημοσίευμα, κήρυξαν πόλεμο στις τουριστικές περιοχές που προτιμούν οι Βρετανοί, δεσμευόμενοι να αντεπιτεθούν ενάντια στην «καταχρηστική κατοχή» των παραλιών.

«Κίνημα της πετσέτας»: Γιατί συνελήφθη ο δήμαρχος Σερίφου – «Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο και βρεθήκαμε κατηγορούμενοι»

Κίνημα της Πετσέτας

Κίνημα της Πετσέτας

«Κίνημα της πετσέτας» – Νάξος: Καταγγέλλουν πως εκσκαφικό ιδιώτη έβγαλε βράχια από την παραλία Πλάκα

Και συνεχίζει, το επονομαζόμενο «Κίνημα Πετσέτας» δημιουργήθηκε στην Πάρο. Υποστηρίζουν ότι οι παράνομοι επιχειρηματίες εκδιώκουν τους παραθεριστές και δεν αφήνουν κανέναν να καθίσει σε ελεύθερο χώρο στην παραλία, γιατί, πολύ απλά, δεν υπάρχει τέτοιος χώρος.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πρώτοι στους πίνακες επισκεπτών στην Ελλάδα, με περίπου 4,5 εκατομμύρια να αναζητούν… ήλιο, άμμο και σουβλάκι. Ήταν ένας αριθμός-ρεκόρ, λέει η Daily Mail, σχεδόν τρία εκατομμύρια περισσότερα από το 2021, προς το τέλος της πανδημίας.

Αλλά το αποτέλεσμα ήταν η αύξηση στις ευκαιριακές επιχειρήσεις που χρεώνουν τις κρατήσεις για πετσέτες και ξαπλώστρες σε κορυφαίες παραλίες.

Το κίνημα Save Paros Beaches κατήγγειλε, για παράδειγμα, μια εταιρεία που χρεώνει 60 ευρώ στους τουρίστες για να νοικιάσει μια ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες την ημέρα. Για 120 €, οι επισκέπτες μπορούσαν να απολαύσουν μια «VIP περιοχή», καταλήγει το δημοσίευμα.

Κίνημα της Πετσέτας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ