«Κίνημα της πετσέτας»: Γιατί συνελήφθη ο δήμαρχος Σερίφου – «Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο και βρεθήκαμε κατηγορούμενοι»

Τον λόγο για τον οποίο συνελήφθη εξήγησε ο δήμαρχος Σερίφου, με φόντο το «κίνημα της πετσέτας» που γιγαντώνεται στην Πάρο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων. «Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο και βρεθήκαμε κατηγορούμενοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις σε παραλίες της Πάρου και για κατάστημα που λειτουργεί παράνομα στη Σέριφο

Όπως περιέγραψε ο δήμαρχος της Σερίφου, ένα κατάστημα κρίθηκε παράνομο με απόφαση του δικαστηρίου και ως εκ τούτου έπρεπε να σφραγιστεί. Σφραγίσαμε το κατάστημα, όμως, έγινε μήνυση σε βάρος μου από την νόμιμη εκπρόσωπο της επιχείρησης για παράβαση καθήκοντος και για κατάχρηση εξουσίας και απλή δυσφήμιση, με αποτέλεσμα να συλληφθώ, εξήγησε.

«Πήγαμε στο τμήμα, δώσαμε καταθέσεις και δακτυλικά αποτυπώματα ως σεσημασμένοι εγκληματίες… Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο και την απόφαση των δικαστηρίων και των διοικητικών αρχών και βρεθήκαμε συλληφθέντες, ως κατηγορούμενοι» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στην Σέριφο δεν είναι τόσο έντονο το φαινόμενο της κατάληψης των παραλιών. Διαμήνυσε πάντως πως «είμαστε υπέρμαχοι να τηρείται η νομιμότητα, ναι στην επιχειρηματικότητα αλλά να είναι υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος».

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδηλίνη, μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί. Η κ. Αδηλίνη με παραγγελία της στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου στην οποία διαβιβάζει και σχετικά δημοσιεύματα, ζητά να διερευνηθεί η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ