«Κίνημα της πετσέτας» – Νάξος: Καταγγέλλουν πως εκσκαφικό ιδιώτη έβγαλε βράχια από την παραλία Πλάκα

Μία νέα καταγγελία για την Νάξο έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με φόντο το «κίνημα της πετσέτας» που ξεκίνησε από την Πάρο και λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και σε άλλα ελληνικά νησιά. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων, ξεκίνησαν έλεγχοι για την παράνομη κατάληψη παραλιών από επιχειρήσεις και ήδη έχουν κλείσει τρεις επιχειρήσεις, στη μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, διαμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν».

Κίνημα της Πετσέτας – Η πρώτη νίκη: Χωρίς ξαπλώστρες μεγάλο μέρος της παραλίας Μικρή Σάντα Μαρία στην Πάρο

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Νάξο μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, η Ελένη Ανδριανοπούλου, μέλος της κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου». Όπως ανέφερε, δύο είναι τα θέματα που συμβαίνουν στο νησί. Το πρώτο είναι το κοινό φαινόμενο που παρακολουθούμε και σε άλλα νησιά με τις ομπρελοξαπλώστρες και τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν εξαπλωθεί και καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της παραλίας, στο 80-90%, ανέφερε. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται, όπως είπε, ακόμη και σε παραλίες στο δίκτυο Natura 2000.

Το δεύτερο ζήτημα, εξήγησε η κ. Ανδριανοπούλου, είναι ότι πληθαίνουν οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, πέργκολες, εξέδρες κλπ.

Κωστής Χατζηδάκης: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες

Ανέφερε χαρακτηριστικά, μάλιστα, ότι «δυστυχώς η καταστροφή της παραλίας και η παρεμπόδιση της προσέλευσης στον αιγιαλό έχει περάσει στην “επόμενη πίστα” φέτος. Τον Απρίλη είχαμε ένα πολύ σοκαριστικό φαινόμενο, δεν έχει ξαναγίνει, δηλαδή ο εκβραχισμός μέσα από τη θάλασσα». «Μέσα στη θάλασσα μπήκε εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια από την παραλία της Πλάκας -που λέγεται Πλάκα γι’ αυτό τον λόγο, γιατί οι πλάκες προστατεύουν την παραλία», κατήγγειλε η κ. Ανδριανοπούλου, κάνοντας λόγο για κινήσεις που θα οδηγήσουν στην οικολογική και οικονομική καταστροφή του νησιού.

Όπως είπε, οι μαζικές καταγγελίες κατοίκων έγιναν και πέρυσι αλλά φέτος οι κάτοικοι είναι πιο συσπειρωμένοι και οργανωμένοι.

Καταγγελία από το «Κίνημα της Πετσέτας»: Σωματοφύλακες στις παραλίες – 120 ευρώ οι ξαπλώστρες

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ