Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις σε παραλίες της Πάρου και για κατάστημα που λειτουργεί παράνομα στη Σέριφο

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδηλίνη προκάλεσαν οι καταγγελίες του Δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί.

Της Άννας Κανδύλη

Η κ. Αδηλίνη με παραγγελία της στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου στην οποία διαβιβάζει και σχετικά δημοσιεύματα, ζητά να διερευνηθεί η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας. Επιπλέον η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη στις καταγγελίες περί κατάληψης τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, επισημαίνει ότι οι εισαγγελείς πρέπει να ελέγχουν, σύμφωνα και με την αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, εάν εξασφαλίζεται η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση όλων σε κοινόχρηστους χώρους.

Συγκεκριμένα, η παραγγελία έχει ως εξής:

«Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου προκειμένου να διερευνήσετε τις αναφερόμενες σ’ αυτά καταγγελίες του Δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων. Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ