Επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό της Τζαμπαλίγια ο ισραηλινός στρατός – «Είχαμε στο στόχαστρο υψηλόβαθμο διοικητή της Χαμάς»

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις του βομβάρδισαν τον προσφυγικό καταυλισμό στην Τζαμπαλίγια επειδή είχε στόχο τον υψηλόβαθμο διοικητή της Χαμάς, Ιμπραήμ Μπιχαρι.

Σε ενημέρωση ο ισραηλινός στρατός περιγράφει τον Μπιχαρι ως «επαγγελματία τρομοκράτη» που ξεκίνησε την δράση στις αρχές του 2000 με χτυπήματα κατά Ισραηλινών στην διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό ο Ιμπραήμ Μπιχαρι ήταν ο διοικητής του Τάγματος της Χαμάς στην κεντρική Τζαμπαλίγια και είχε ρόλο στην σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, καθώς ήταν ο άνθρωπος που έστειλε τους κομάντος της οργάνωσης στο ισραηλινό έδαφος. «Από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε να απαντά σε αυτές τις επιθέσεις ( σ.σ. της Χαμάς) ο Μπιχαρι επέβλεπε τις προσπάθειες της Χαμάς στο πεδίο της μάχης στην βόρεια Γάζα. Δεν ήταν απλώς ένας ακόμη τρομοκράτης», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

«Στις 31 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές πληροφορίες και η Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας, Shabak (σ.σ. η γνωστή Σιν Μπετ) μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι ο Μπιχαρι κρυβόταν μαζί με δεκάδες άλλους πράκτορες σε ένα κτίριο της Χαμάς στη Τζαμπαλίγια. Έτσι, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία τους στόχευσε, ως μέρος των προσπαθειών μας να διαλύσουμε τη Χαμάς και να διασφαλίσουμε ότι οι σφαγές της 7ης Οκτωβρίου δεν θα επαναληφθούν ποτέ», τόνισε ο ισραηλινός στρατός.

Για τους θανάτους αμάχους ο στρατός του Ισραήλ επέρριψε τις ευθύνες στην Χαμάς, την οποία κατηγόρησε για μία ακόμη φορά ότι χρησιμοποιεί τους Παλαιστίνιους ως «ασπίδες». «Εξηγούμε εδώ και εβδομάδες ότι η Χαμάς έχει ενσωματωθεί βαθιά σε μη στρατιωτικές υποδομές, ρίχνοντας εκατομμύρια δολάρια και τεράστιους πόρους σε υπόγεια δίκτυα αντί να τα επενδύσει στον λαό της Γάζας. Αποτέλεσμα των υπόγειων υποδομών ήταν το κτίριο που στοχεύτηκε να καταρρεύσει, όπως και άλλα κτίρια της περιοχής. Το ίδιο δίκτυο που δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τη Χαμάς, όχι τους αμάχους της Γάζας, ήταν τώρα άμεσα υπεύθυνο για το θάνατο αμάχων», υπογράμμισε ο στρατός του Ισραήλ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ