Άνοιξε η διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου – Η αντίδραση της οικιακής βοηθού και η ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Δύο φαίνεται πως είναι οι κληρονόμοι της περιουσίας της Μαίρης Χρονοπούλου, σύμφωνα με την διαθήκη της αξέχαστης ηθοποιού, που άνοιξε πριν από μερικά 24ωρα.

Πρώτος κληρονόμος είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και δεύτερη κληρονόμος, είναι η πρώην οικιακή βοηθός της Μαίρης Χρονοπούλου.

«Η διαθήκη δημοσιεύθηκε, αλλά δεν την έχουμε πάρει ακόμα στα χέρια μας. Απλώς, έχουμε μια πληροφόρηση. Περιμένουμε σήμερα να την πάρουμε. Εκείνο το οποίο γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι αφήνει την περιουσία της στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και στην οικιακή βοηθό που είχε πριν από λίγα χρόνια και της είχε συμπαρασταθεί στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της, τη Λαμάρα, που έχει επιστρέψει στη Γεωργία. Της άφησε κάποιο χρηματικό ποσό, νομίζω 50.000 ευρώ και ένα σπίτι» είπε ο δικηγόρος, Δημήτρης Χατζημιχάλης μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Η αντίδραση της οικιακής βοηθού

Η Λαμάρα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στην πατρίδα της, την Γεωργία, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τα 20 χρόνια που πέρασε με την θρυλική ηθοποιό.

«Πάντα μου έλεγε ‘‘αν δεν ήσουν εσύ, εγώ δε θα ζούσα τόσα χρόνια”», τόνισε η πρώην οικιακή βοηθός της Μαίρης Χρονοπούλου και πρόσθεσε πως η ηθοποιός της είχε τονίσει ότι θα έκανε κάτι για να μη χρειαστεί να φροντίζει κάποιος άλλος τα παιδιά της. «Μου έλεγε ”μη φοβάσαι, όταν θα γεράσεις, θα έχεις λεφτά για φάρμακα και γιατρούς”» τόνισε η Λαμάρα.

Όταν ρωτήθηκε εάν είναι ευχαριστημένη με την εξέλιξη της διαθήκης, η Λαμάρα δεν έκρυψε την έκπληξή της καθώς όπως είπε, δεν το περίμενε και δεν το πίστευε. «Βεβαίως και είμαι ευχαριστημένη, αλλά δεν το πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για την Μαίρη Χρονοπούλου, είπε πως «ήταν σαν δικός μου άνθρωπος. Ήμασταν μαζί από το 2001 έως το 2021». Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, η ηθοποιός άφησε στην οικιακή βοηθό ένα χρηματικό ποσό και το πατρικό της σπίτι.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε, επίσης, πως βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα στο σπίτι της ηθοποιού, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε. Όπως μεταδόθηκε, η Μαίρη Χρονοπούλου δεν διέθετε άδεια οπλοφορίας. Φαίνεται ότι ξεκίνησε ήδη έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να εξεταστεί σε ποιον ανήκει η καραμπίνα και πώς βρέθηκε στο σπίτι της ηθοποιού. Αναμένεται, δε, να κληθούν να καταθέσουν κλαι οι φίλοι της.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της ηθοποιού Δ. Χατζημιχάλης δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη του όπλου. Όπως γνωστοποίησε, το Ειρηνοδικείο Κορωπίου έκανε δεκτό το αίτημα για σφράγιση του σπιτιού της αγαπημένης ηθοποιού, ώστε να γίνει καταγραφή της κινητής της περιουσίας. «Είμαστε σε καλό δρόμο», είπε και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι σύντομα θα πάρει στα χέρια του την διαθήκη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Το Ειρηνοδικείο Κρωπίας διέταξε μόνο απογραφή των πραγμάτων της Μαίρης Χρονοπούλου, όχι σφράγιση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το απόγευμα της Τετάρτης (1/11), τονίζει ότι η Οργάνωση «καθώς και όσοι έχουν αναφερθεί εντός της διαθήκης, ως νόμιμοι κληρονόμοι, έχουν το έννομο συμφέρον για παραλαβή» της διαθήκης. «Κάθε άλλη πληροφορία, φήμη, άποψη ή εικασία που δημοσιοποιείται, να βλάψει μόνο μπορεί τη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι το Ειρηνοδικείο Κρωπίας δεν διέταξε σφράγιση των πραγμάτων παρά μόνο απογραφή τους από συμβολαιογράφο που ορίστηκε καθώς και δύο πραγματογνώμονες. «Αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς με τον τρόπο αυτό, καταγράφεται η κινητή περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου με διαδικασία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν», επισημαίνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η ανακοίνωση

«Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2023, η από 4 Οκτωβρίου 2013 δημόσια διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και όσοι έχουν αναφερθεί εντός της διαθήκης, ως νόμιμοι κληρονόμοι, έχουν το έννομο συμφέρον για παραλαβή της. Κάθε άλλη πληροφορία, φήμη, άποψη ή εικασία που δημοσιοποιείται, να βλάψει μόνο μπορεί τη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου.

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρωπίας δεν διατάχθηκε σφράγιση των πραγμάτων παρά μόνο απογραφή τους από συμβολαιογράφο που ορίστηκε καθώς και δύο πραγματογνώμονες. Αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς με τον τρόπο αυτό, καταγράφεται η κινητή περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου με διαδικασία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Σημαντικό να αναφερθεί πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ήδη υλοποιήσει καταμέτρηση με πραγματογνώμονα και τεχνικό σύμβουλο.

Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν:

Την απόφαση του Οργανισμού, να επεκτείνει τη δράση του Φροντίδα των Παιδιών και των Νέων «Μαίρη Χρονοπούλου» -μια δράση για τα παιδιά που ενηλικιώνονται ώστε να εξελιχθούν και κάνουν σταθερά βήματα στην ενήλικη ζωή τους
Τη δημιουργία του Βραβείου «Μαίρη Χρονοπούλου» καθώς και
Οτιδήποτε χρειάζεται να ειπωθεί προκειμένου να τιμήσουμε τη μνήμη αλλά και όλες τις επιθυμίες της Μαίρης Χρονοπούλου
Θα δοθούν, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 11:00π.μ., στο σπίτι της στην περιοχή της Παιανίας.

Στο Τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί -με όσους αγαπούσαν πραγματικά τη Μαίρη Χρονοπούλου- θα έχουν υλοποιηθεί οι επιθυμίες της. Η τοποθέτηση της μαρμάρινης επιγραφής έξω από το σπίτι της που θα αναγράφει «Το Σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου» καθώς και η μαρμάρινη επιγραφή που θα έχει τοποθετηθεί σε σημείο που η ίδια μας είχε υποδείξει εντός του σπιτιού της, θα αναγράφει: «Μαίρη Χρονοπούλου, ηθοποιός. Αγαπούσε πολύ τα παιδιά».

Εκκρεμεί η αποκατάσταση της τοποθέτησης της τέφρας της, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την επιθυμία της Μαίρης Χρονοπούλου, όπως αυτή είχε αποτυπωθεί σε οπτικοακουστικό υλικό, που έχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι στη διάθεση όποιου το επιθυμεί. Παρακαλούμε να αποτραπεί ο περαιτέρω διασυρμός του ονόματος της, και όσοι την αγαπούσαμε και συνεχίζουμε να την αγαπάμε να εμμείνουμε στην υλοποίηση των επιθυμιών της».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ