Μαίρη Χρονοπούλου: Τι αποκάλυψε η συμβολαιογράφος της για τη διαθήκη της

Τα φώτα της δημοσιότητας έχει συγκεντρώσει η υπόθεση της διαθήκης της Μαίρης Χρονοπούλου. Σήμερα (31/10) στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα φιλοξενήθηκαν δηλώσεις της συμβολαιογράφου της Μαίρης Χρονοπούλου, Αγγελικής Αχειμαστού.

Αρχικά η δημοσιογράφος της αείμνηστης ηθοποιού ανέφερε πως: «Είναι στο αρχείο συναδέλφου – τηρώ το αρχείο της και το φυλάσσω προσωρινά – οπότε είχα την υποχρέωση, όπως κάθε άλλη διαθήκη να προβούμε στην δημοσίευσή της. Η δημοσίευση έγινε σήμερα το πρωί στο αρμόδιο εδώ Ειρηνοδικείο του Κορωπίου που έπρεπε να δημοσιευθεί η διαθήκη».

Σε ερώτηση για το αν είχε γνωρίσει τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου, η κυρία Αχειμαστού απάντησε: «Επειδή την αναπλήρωνα, την γνώρισα για πολύ λίγο διάστημα και κρατώ αυτή την πολύ καλή εικόνα, ενός ζεστού και απλού ανθρώπου».

«Δεν μπορώ να σας πω πότε συντάχθηκε η διαθήκη, έχουμε την αρχή της μυστικότητας. Είναι αρκετά χρόνια πάντως, πίσω» εξήγησε.

Ερωτηθείσα για το αν ήρθαν σε επαφή μαζί της οι φίλοι της Μαίρης Χρονοπούλου, η συμβολαιογράφος δήλωσε πως: «Έχω μιλήσει με τον δικηγόρο και κάποιοι φίλοι. Έπρεπε να σταλεί ληξιαρχική πράξη θανάτου, οπότε με κάποιο τρόπο έπρεπε να την λάβω. Οπότε εμείς μετά, είναι υποχρέωσή μας να προβούμε στη δημοσίευσή της, χωρίς να εξετάσουμε οτιδήποτε άλλο.

Πρέπει να περιμένουν όλοι τη δημοσίευση της διαθήκης, όποιος έχει έννομο συμφέρον σας το επαναλαμβάνω, μπορεί να πάρει μετά αντίγραφο. Έχουμε την αρχή της μυστικότητας, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».

«Είχε κάνει τη διαθήκη της σε άλλη συνάδελφο η οποία πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί. Εφόσον, συνταξιοδοτείται, από εκεί και πέρα μπαίνει το αρχείο προς φύλαξη και όποια άλλη υποχρέωση έχει, όπως παραδείγματος χάριν οποιαδήποτε δημοσίευση διαθήκης και προχωράμε σε όλες τις διαδικασίες, όπως πρέπει να γίνουν για τον κάθε ένα που αφήνει κάτι σε κάποιον. Αφού υπάρχει μια διαθήκη, εν πάση περιπτώσει» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ