Γάζα: Δεκάδες νεκροί από τον νέο βομβαρδισμό στην Τζαμπαλίγια, σύμφωνα με την Χαμάς

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι «δεκάδες» άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον νέο βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, μετά τη χθεσινή, πολύνεκρη επίθεση.

Γάζα: Εκτός λειτουργίας το μοναδικό νοσοκομείο θεραπείας καρκίνου – «Οι ζωές 70 ατόμων απειλούνται σοβαρά»

Σύμφωνα με το υπουργείο υπάρχουν «δεκάδες μάρτυρες (σ.σ. νεκροί) και τραυματίες» από τον σημερινό βομβαρδισμό.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας απολογισμός από ανεξάρτητη πηγή, ωστόσο τα πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου αφήνουν να εννοηθεί ότι από τον νέο βομβαρδισμό προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές.

Γάζα: «Κάθε δέκα λεπτά πεθαίνει και ένα παιδί» – Πάνω από 3.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί

«Συνεχίστε τις διαδηλώσεις»

Έκκληση στον κόσμο της Δύσης να συνεχίσει να διαδηλώνει κατά του Ισραήλ έκανε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, και προειδοποίησε ότι οι Ισραηλινοί όμηροι στην Γάζα υποβάλλονται στον ίδιο “θάνατο και τον όλεθρο” που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι, ωστόσο το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα και νέα επίθεση στην Τζαμπαλίγια.

Η Χαμάς έχει πει στους μεσολαβητές πως η “σφαγή” πρέπει να σταματήσει, είπε ο Ισμαήλ Χανίγια και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να διαδηλώνει, ιδιαίτερα στη Δύση, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση σε όσους λαμβάνουν αποφάσεις.

Γάζα: Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα – Φεύγουν ξένοι και όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Χανίγια κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει “σφαγές” στη Γάζα προκειμένου να καλύψει τις “αποτυχίες” του και είπε πως στην περιοχή δεν θα υπάρξει σταθερότητα αν οι Παλαιστίνιοι δεν αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους.

“Λέμε στον εχθρό (…) πως οι προσπάθειές σας να καλύψετε τις αποτυχίες σας δεν θα σας γλιτώσουν από μια ηχηρή ήττα”, είπε ο Χανίγια στο μήνυμά του που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς. Ο ίδιος μένει στο Κατάρ. “Δεν θα υπάρξει ούτε ασφάλεια ούτε σταθερότητα στην περιοχή και στο εξωτερικό αν τα δικαιώματα του λαού μας στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και την επιστροφή δεν υλοποιηθούν”, πρόσθεσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ