Γάζα: «Κάθε δέκα λεπτά πεθαίνει και ένα παιδί» – Πάνω από 3.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί

«Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε 10 λεπτά – ίσως έτσι μπορούμε να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε», αναφέρει συντετριμμένος στο Sky News o διευθυντή της εκστρατείας Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης Μπεν Τζαμάλ για την κατάσταση στη Γάζα.

Ο Μπεν Τζαμάλ είπε ότι υπάρχει κίνδυνος οι άνθρωποι να αρχίσουν να «μουδιάζουν με τα στατιστικά», με περισσότερα από 3.500 παιδιά να σκοτώνονται και περίπου 6.300 να τραυματίζονται σε επιδρομές στη Γάζα.

Το έντονο σχόλιό του έρχεται αφότου το Ισραήλ παραδέχτηκε ότι πραγματοποίησε επίθεση σε καταυλισμό προσφύγων στη Τζαμπαλίγια χθες, λέγοντας ότι είχε στόχο και σκότωσε έναν διοικητή της Χαμάς στην επίθεση.

Αξιωματούχοι του νοσοκομείου της Γάζας στην Ινδονησία δήλωσαν ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 150 τραυματίστηκαν στην επίθεση, αλλά ορισμένοι εκτιμούν ότι τα θύματα μπορεί να είναι περισσότερα.

Ο κ. Τζαμάλ είπε ότι τα βίντεο της επίθεσης είναι «φρικτά» και ότι πρέπει να κληθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός.

«Ζητείται από τη διεθνή κοινότητα να αποδεχθεί το νέο μοντέλο αναλογικότητας που ανέπτυξε το Ισραήλ που λέει ότι θεωρεί αποδεκτό να σκοτώσει έναν μόνο διοικητή της Χαμάς και περισσότερους από 120 αμάχους», είπε.

«Αυτό είναι απαράδεκτο και πραγματικά η μόνη ανθρώπινη απάντηση σε αυτό που συμβαίνει είναι η έκκληση για κατάπαυση του πυρός».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ