Τεμπονέρας στον Realfm 97,8: Δεν χρειαζόμαστε παιδονόμο στον ΣΥΡΙΖΑ, χρειαζόμαστε πολιτική ωριμότητα

«Ό,τι και αν συμβεί για τα επόμενα χρόνια και μέχρι τις επόμενες εκλογές, ο κ. Κασσελάκης θα είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ένας ρόλος θεσμικός, με τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να ελέγχει την κυβέρνηση μέσα και έξω από την Βουλή και οφείλει να καταθέτει προτάσεις πολιτικής» δήλωσε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Έτσι κατά την άποψή μας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να είναι σε συνεννόηση και με τα υπόλοιπα κόμματα και με τον πρόεδρο της κυβερνήσεως. Άλλωστε έχουμε θέματα για την εγχώρια πολιτική σκηνή αλλά και γεωπολιτικές εξελίξεις τεκτονικού χαρακτήρα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, πράγματα για τα οποία πρέπει να υπάρχει άμεση ενημέρωση» πρόσθεσε.

«Όλα θα κριθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Είμαστε σε μια εσωτερική συζήτηση, δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος της προεδρικής κάλπης. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό αυτή τη στιγμή και αυτός είναι ο Στέφανος Κασσελάκης» σχολίασε.

«Επί της αρχής είμαι αντίθετος με τις διαγραφές, όμως θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια έντονη πολιτική αποδοκιμασία απέναντι σε χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν και κατά την άποψή μου είναι κενοί πολιτικού περιεχομένου. Χαρακτηρισμοί που μιλούσαν για υπονομευτές και βαρίδια, είτε για φυτευτούς και βαλτούς. Οι απαράδεκτες εκφράσεις που ακούστηκαν στον δημόσιο λόγο περί συστήματος διαπλοκής που έχει εγκατασταθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό παρεκτρέπει την όποια πολιτική συζήτηση για διαφορές, οι οποίες είναι υπαρκτές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, και για τον λόγο αυτό έχουμε προγραμματίσει στα τέλη Φεβρουαρίου το συνέδριό μας, όπου εκεί θα έχουμε την δυνατότητα να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε γύρω από το ιδεολογικό πλαίσιο, το περιεχόμενο, τη στρατηγική και τις προτεραιότητες του νέου ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο κ. Τεμπονέρας.

«Η πολιτική μας ταυτότητα έρχεται από το παρελθόν με βάση την ιστορική μας παράδοση, τους αγώνες, την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Από εκεί και πέρα, κλείνει ένας ιστορικός κύκλος, έχει ανοίξει ένας νέος. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια νέα αρχή» συμπλήρωσε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας παραμέρισε για να ανοίξει η νέα εποχή. Δεν χρειαζόμαστε παιδονόμο στον ΣΥΡΙΖΑ, χρειαζόμαστε πολιτική ωριμότητα, συλλογική δουλειά. Θεωρώ πως στα όργανα μπορούμε να γεφυρώσουμε τις αντιθέσεις αλλά και να βρούμε κοινό τόπο για την επόμενη ημέρα, όπου κανείς δεν περισσεύει και όλοι είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι» κατέληξε ο κ. Τεμπονέρας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ