Γάζα: Εκτός λειτουργίας το μοναδικό νοσοκομείο θεραπείας καρκίνου – «Οι ζωές 70 ατόμων απειλούνται σοβαρά»

Το μοναδικό νοσοκομείο θεραπείας καρκίνου στη Γάζα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας, σύμφωνα με το Skynews.

Το νοσοκομείο Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας αναγκάστηκε να σταματήσει όλες τις υπηρεσίες μετά την εξάντληση των αποθεμάτων καυσίμων του, δήλωσε ο διευθυντής του.

«Λέμε στον κόσμο μην αφήνεις τους καρκινοπαθείς σε βέβαιο θάνατο επειδή το νοσοκομείο είναι εκτός λειτουργίας», είπε ο Subhi Skaik.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας Μάι αλ-Κάιλα επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του διευθυντή σε δήλωσή του.

Είπε ότι ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νοσοκομείων που δεν λειτουργούν σε 16 από τα 35 στην περιοχή.

«Οι ζωές 70 καρκινοπαθών μέσα στο νοσοκομείο απειλούνται σοβαρά», ανέφερε σε δήλωσή της.

«Ο αριθμός των ασθενών με καρκίνο στη Λωρίδα της Γάζας είναι περίπου 2.000 που ζουν σε καταστροφικές συνθήκες υγείας ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ισραηλινής επιθετικότητας στη λωρίδα και του εκτοπισμού μεγάλου αριθμού».

Οι απελπιστικές ανθρωπιστικές συνθήκες στην περιοχή έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε όλο τον κόσμο, καθώς τα τρόφιμα, τα καύσιμα, το πόσιμο νερό και τα φάρμακα λιγοστεύουν και τα νοσοκομεία αγωνίζονται να περιθάλψουν θύματα.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν ζητήσει από το Ισραήλ να επιτρέψει την παράδοση καυσίμων στον πολιορκημένο θύλακα, αλλά αρνήθηκε λόγω ανησυχιών ότι θα παραληφθεί από τη Χαμάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ