Εκτελέστηκε με βαριοπούλα μέλος της Wagner που αυτομόλησε στην Ουκρανία – «Δεν εμπλεκόμαστε» λένε τώρα οι μισθοφόροι

Διαψεύδει, τώρα, ο επικεφαλής της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner την οποιαδήποτε εμπλοκή στην βίαιη εκτέλεση μέλους της οργάνωσης, το οποίο κατηγορήθηκε για λιποταξία στην Ουκρανία, αφού αρχικά όμως την είχε χαιρετίσει.

Η υπόθεση ξεκίνησε με τη δημοσιοποίηση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από λογαριασμούς που πρόσκεινται στη Wagner. Στα βίντεο φαίνεται ο 55χρονος Εβγκένι Νουζίν. Τον Σεπτέμβριο ο Νουζίν είχε δηλώσει ότι άλλαξε πλευρά στον πόλεμο και στο βίντεο αναφέρει ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι την ώρα που περπατούσε στο Κίεβο και, αφού έχασε τις αισθήσεις του, ξύπνησε σε ένα κελάρι. Ωστόσο, καθώς ήταν αιχμάλωτος πολέμου των Ουκρανών δεν είναι ξεκάθαρο πώς μπορούσε να περπατά ελεύθερος στο Κίεβο.

wagner

Το βίντεο ξεκινά με τον Νουζίν να περιγράφει πώς πήγε στο μέτωπο ως μέλος της Wagner, αφού στρατολογήθηκε τον Αύγουστο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πλέον σκόπευε να αλλάξει πλευρά και «να πολεμήσει εναντίον των Ρώσων», αλλά συνελήφθη από τους Ουκρανούς. Δέχτηκε επίθεση στο Κίεβο στις 11 Νοεμβρίου και στη συνέχεια ξύπνησε σε ένα κελάρι, όπου έγινε η βιντεοσκόπηση.

Στη συνέχεια, ένας άγνωστος άνδρας φαίνεται να επιτίθεται στον Νουζίν με μια βαριοπούλα, ρίχνοντάς τον στο έδαφος και τελικά σκοτώνοντάς τον.

wagner

Την Κυριακή, ο ιδρυτής της Wagner Εβγκένι Πριγκόζιν έστειλε ένα πρώτο μήνυμα για την υπόθεση. Ο επιχειρηματίας που συνδέεται με το Κρεμλίνο, δήλωσε ότι ο Νουζίν είχε «προδώσει τους ανθρώπους του και τους συντρόφους τους» και πρόσθεσε ότι το βίντεο θα έπρεπε να έχει τίτλο: «Θάνατος που αξίζει σε ένα σκύλο».

Σε νέα του ανακοίνωσή του, όμως, σήμερα ο Πριγκόζιν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της Wagner στην εκτέλεση, δηλώνοντας ότι γι’ αυτήν ευθύνονται οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

«Αυτό περιλαμβάνεται στις τακτικές των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, οι οποίες απαγάγουν ανθρώπους, περιλαμβανομένων Ρώσων πολιτών, σε όλο τον κόσμο», σχολίασε, ζητώντας από τους Ρώσους εισαγγελείς να ξεκινήσουν έρευνα για την υπόθεση.

«Οι εργαζόμενοι της Wagner διακρίνονται για την εξαιρετική τους πειθαρχία και τον αυστηρό σεβασμό των διεθνών κανόνων και των κανόνων συμπεριφοράς που είναι παγκοσμίως αποδεκτοί», πρόσθεσε ο 61χρονος Πριγκόζιν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ