Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner απέκτησε… επίσημο αρχηγείο

Η μέχρι πρότινος… μυστική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner, μια ιδιωτική μισθοφορική δύναμη, άνοιξε χθες το πρώτο της επίσημο αρχηγείο στην Αγία Πετρούπολη στην Ρωσία.

Η ομάδα, που ελέγχεται από τον Yevgeny Prigozhin, στενό σύμμαχο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, εγκαινίασε το εντυπωσιακό πολυώροφο κτίριο με γυάλινη πρόσοψη. Πάνω από την είσοδό του υπάρχει μια μεγάλη λευκή πινακίδα που γράφει “Wagner”.

Το άνοιγμα του «Κέντρου Wagner» θεωρείται ένα ακόμη βήμα από τον Πριγκόζιν για να δημοσιοποιήσει τα στρατιωτικά του διαπιστευτήρια και να αναλάβει έναν πιο δημόσιο ρόλο στη διαμόρφωση της αμυντικής πολιτικής της Ρωσίας. Η δημόσια έδρα της οργάνωσης, ακολουθεί τα πρόσφατα βήματα του Πριγκόζιν για να ενισχύσει το δημόσιο προφίλ του, σε σύγκριση με τα χρόνια που ο Ρώσος επιχειρηματίας πέρασε στη σκιά .

Τον περασμένο μήνα, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν έθεσε τέλος σε φήμες ετών όταν παραδέχθηκε ότι ίδρυσε την οργάνωση. Για χρόνια, η ομάδα Wagner θεωρείτο ύποπτη για τον ρόλο που έπαιξε στην υλοποίηση των φιλοδοξιών της Μόσχας στο εξωτερικό, με το Κρεμλίνο να αρνείται οποιαδήποτε σχέση. Η οργάνωση – και ο αρχηγός της – έπαιξαν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην εισβολή που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

wagner

Άτομα ντυμένα με στολή περιβολής περπατούσαν μέσα στους γκρι διαδρόμους του κτιρίου, κοιτάζοντας μια έκθεση που παρουσιάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Η αποστολή του Κέντρου της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner είναι να παρέχει ένα άνετο περιβάλλον για τη γέννηση νέων ιδεών με στόχο τη βελτίωση της αμυντικής ικανότητας της Ρωσίας» δήλωσε ο Πριγκόζιν στην ανακοίνωσή του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ