Κακοκαιρία «EVA»: Δείτε LIVE πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες – Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Η κακοκαιρία «EVA», η πρώτη ουσιαστικά φετινή κακοκαιρία του Φθινοπώρου είναι εδώ και φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κεραυνούς και πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα έχουν ως χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και στα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ανατολικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε LIVE πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

«Περιορίστε τις μετακινήσεις» – Τα πρώτα μηνύματα του «112»

Χθες Παρασκευή εστάλησαν και τα πρώτα μηνύματα του «112» για τις περιοχές του Ιονίου, της Δυτικής Ελλάδας και της Μεσσηνία προκειμένου οι κάτοικοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να είναι προσεκτικοί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

μήνυμα 112

Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε χθες, ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα αποσταλούν κι άλλα μηνύματα από το «112» εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας

Επιπλέον, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης -εφόσον απαιτηθεί προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα- έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα.

Ακόμη, ο κ. Αρτοποιός απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας:

  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων
  • Έχετε πάντα υπόψιν σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα υψηλότερα σημεία του σπιτιού
  • Μην διασχίζετε για κανέναν λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε σε αυτή τη θέση

Παράλληλα, σήμερα, Σάββατο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για την εκ νέου αξιολόγηση της εξέλιξης της κακοκαιρίας, ενώ χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας του ΠΣ αλλά και όλων των συναρμόδιων φορέων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ