Αποστολή στην Ουκρανία: Σφυροκόπημα με πυραύλους και drones από την Ρωσία

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Τις τελευταίες 11 ημέρες η Ρωσία έχει ρίξει σε όλη την Ουκρανία περισσότερους πυραύλους από την έναρξη του πολέμου.

Αποστολή στο Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης 

Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας, η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει σχεδόν 200 χτυπήματα σε όλη την χώρα σε 11 ημέρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κρατικής Έκτακτης Ανάγκης, Oleksandr Khorunzhyi, η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 190 πλήγματα σε όλη την Ουκρανία με πυραύλους και drones καμικάζι από τις 7 έως τις 18 Οκτωβρίου. Ο Khorunzhyi είπε ότι περισσότεροι από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν, περισσότεροι από 240 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 380 κτίρια, εγκαταστάσεις ή υποδομές υπέστησαν ζημιές.

Ουκρανία Ρωσία Πόλεμος

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των νεκρών μετά την επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο της 17ης Οκτωβρίου αυξήθηκε σε πέντε.

Οι διασώστες βρήκαν το πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας που σκοτώθηκε από επίθεση ρωσικού drone καμικάζι σε κτίριο κατοικιών στο κέντρο του Κιέβου στις 17 Οκτωβρίου.  Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο.

Αυτό είναι το πέμπτο θύμα της πρώτης ρωσικής επίθεσης στην ουκρανική πρωτεύουσα χρησιμοποιώντας ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136. Εν τω μεταξύ, από τις επιθέσεις με πύραυλο χθες το πρωί σε υποσταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην αντίπερα όχθη του Δνείπερου ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια 3 νεκροί.

Τα θύματα ήταν υπάλληλοι της εγκατάστασης υποδομής ζωτικής σημασίας στο Κίεβο που χτυπήθηκε από ρωσικά στρατεύματα το πρωί της 18ης Οκτωβρίου, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Ο χώρος υποδομής ζωτικής σημασίας υπέστη σημαντικές ζημιές.  Οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον Κλίτσκο.

Ουκρανία Ρωσία Πόλεμος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ