Αποστολή στην Ουκρανία: Το Κίεβο σβήνει τα φώτα – Η Ουκρανία απαντά με σφυροκόπημα στο Μπέλγκοροντ

Ενώ η Ρωσία προσπαθεί να παγώσει το Κίεβο χτυπώντας σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας, οι ουκρανικές δυνάμεις  φέρεται να σφυροκόπησαν την ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ.

Αποστολή στο Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

Χθες το πρωί ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος χτύπησε υποσταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Κίεβο. Η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη που η εταιρεία παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας UKRENERGO απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους του Κιέβου να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος το διάστημα από τις 5.00 το απόγευμα ως τις 11.00 τη νύχτα.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει το enikos.gr είναι από τον δρόμο μπρος από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Ουκρανία Κίεβο

Ο ουκρανικός στρατός, όμως, φέρεται να ανταπέδωσε τα χτυπήματα στους Ρώσους. Φωτιά ξέσπασε σε αποθήκη πετρελαίου λόγω βομβαρδισμών στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας. Ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, δήλωσε ότι τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης έσβησαν τη φωτιά.

Στις 13 Οκτωβρίου, ο Γκλάντκοφ κατηγόρησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για την έκρηξη σε μια αποθήκη πυρομαχικών που ανατινάχθηκε στο Μπέλγκοροντ.

Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται πως προετοιμάζονται να εξαπολύσουν μεγάλης έκτασης επίθεση στην Χερσώνα.

Ο Kirill Stremousov, αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής κατοχικής κυβέρνησης στην περιφέρεια, δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να εξαπολύσει επίθεση κοντά στο χωριό Dudchany.

Η επίθεση αναφέρθηκε επίσης από αρκετούς Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές που έχουν δημόσια ταχθεί υπέρ του Κρεμλίνου, συμπεριλαμβανομένων των Yevgeny Poddubny και Alexander Kots.

Η Ουκρανία ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις αναφορές.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι στις 12 Οκτωβρίου ότι κατέστρεψε μια αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο Dudchany, καθώς και ένα σταθμό ελέγχου και έναν κόμβο επικοινωνίας στην περιοχή Sukhanovo της περιφέρειας της Χερσώνας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ