Αποστολή στην Ουκρανία: Η Ελλάδα στηρίζει την προστασία της Οδησσού από την UNESCO

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, η Ελλάδα θα παράσχει κάθε πρόσθετη βοήθεια ώστε η ιστορική πόλη της Οδησσού με το έντονο ελληνικό στοιχείο και την πλούσια ιστορία να ενταχθεί υπό την προστασία της UNESCO.

Αποστολή στο Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

Η Ελλάδα έχει δείξει ιδιαίτερο κι έμπρακτο ενδιαφέρον στην στήριξη της Οδησσού με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια να έχει επισκεφθεί την πόλη δυο φορές, ακόμη κι εν μέσω βομβαρδισμών.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών η Ελλάδα χαιρετίζει την κατάθεση, από τις Αρχές της Οδησσού στις υπηρεσίες της UNESCO, του φακέλου υποψηφιότητας για συμπερίληψη του ιστορικού κέντρου της Οδησσού στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

«Η Ελλάδα στηρίζει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, την οποία επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ομιλία του απευθυνόμενος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO, στις 11 Οκτωβρίου 2022».

Ως γνωστόν, η Οδησσός έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της χώρας μας και με την ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στην Οδησσό, στις 12 Ιουλίου 2022, εξέφρασε την ενεργό υποστήριξη της χώρας μας στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Παράλληλα, παρέστη στην υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Οδησσό και των Κρατικών Αρχείων της Περιφέρειας της Οδησσού για την ψηφιοποίηση ελληνικού ενδιαφέροντος αρχείων με ελληνική χρηματοδότηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ