Αποστολή στην Ουκρανία: Νέα μαζική βοήθεια από τη Δύση τη στιγμή που η ρωσική «αρκούδα» βρυχάται

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

ΗΠΑ και Καναδάς ανακοίνωσαν την νέα ενίσχυση της Ουκρανίας με οικονομικούς πόρους και στρατιωτική βοήθεια τη στιγμή που οι Ρώσοι έχουν βάλει στόχο τις εγκαταστάσεις ενέργειας της χώρας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κίεβο: Χρήστος Μαζανιτης

Η Ρωσία φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να παγώσει την Ουκρανία. Στόχος των πυραυλικών επιθέσεων που έχει εξαπολύσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Πάνω από 4.000 νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, τη στιγμή που η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Η Γερμανία έχει ήδη στείλει τέσσερις αντιαεροπορικές συστοιχίες MARS II, οι οποίες αναμένονται να αναπτυχθούν στο Κίεβο.

Ουκρανία

Ο Καναδάς ανακοίνωσε την αποστολή νέα στρατιωτικής βοήθειας ύψους 47 εκατομμυρίων δολαρίων. Νωρίτερα ανακοίνωσε ότι θα στείλει 40 μηχανικούς στην Πολωνία προκειμένου να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες τόσο σε θέματα μηχανικού όσο και στην χρήση εκρηκτικών για κατεδαφίσεις και επιχειρήσεις δολιοφθοράς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν οικονομική ενίσχυση μαμούθ ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων, η οποία θα καταβληθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ταυτόχρονα η Ολλανδία Ανακοίνωσε την προμήθεια πυραύλων επιφάνειας ύψους 14,5 εκατομμυρίων δολ.

Επί του πεδίου, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν 2 επιθέσεις από αέρος με δύο καμικάζι drones, τα οποία Ρώσοι έστειλαν στην περιοχή Βιννίτσια. Η περιοχή βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Μολδαβία κάτι που προκαλεί εύλογες ανησυχίες ότι η Ρωσία είναι πιθανό μετά την εμπλοκή της Λευκορωσίας να προχωρήσει στην ενεργοποίηση και των ρωσόφιλων δυνάμεων που βρίσκονται στην Υπερδνειστερία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ