Αποστολή στην Ουκρανία: Τα ιρανικά drones καμικάζι με τα οποία σκορπά τον θάνατο η Ρωσία στις πόλεις

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των ρωσικών επιθέσεων με drones καμικάζι στο κέντρο του Κιέβου στην Ουκρανία ενώ το βράδυ ήχησαν νέοι συναγερμοί.

Αποστολή στο Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

Οι σειρήνες δεν έχουν σταματήσει να ηχούν στο Κίεβο. Χθες το βράδυ στην περιοχή Μπρόβαρι η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε τουλάχιστον 3 drones αυτοκτονίας, που οι Ρώσοι φέρονται να έχουν προμηθευτεί από το Ιράν.

Πληροφορίες από το Κίεβο φέρουν την Ουάσιγκτον αποφασισμένη να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης επειδή βοήθησε τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Υπάρχουν επιπλέον αναφορές ότι το Ιράν σκόπευε να προμηθεύσει και με βαλλιστικούς πυραύλους τη Ρωσία.

Η λίστα με τις οικονομικές κυρώσεις και πιθανώς ορισμένοι έλεγχοι των εξαγωγών θα μπορούσαν επίσης να περιλαμβάνει και τρίτα μέρη που συνεργάζονται με την Τεχεράνη και τη Μόσχα.

Συνολικά, χθες μόνο στο Κίεβο,  η Ρωσία έστειλε 29 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 ιρανικής κατασκευής. Από αυτά τα 22 αναχαιτίστηκαν και τα 7 χτύπησαν διάφορους στόχους.

Αυτή είναι η Viktoria Zamchenko. Σκοτώθηκε στην χθεσινή επίθεση με ρωσικό drone καμικάζι.

Viktoria Zamchenko Ουκρανία
Η Zamchenko ήταν 6 μηνών έγκυος Φωτογραφία: Goodwine

Η Zamchenko ήταν 6 μηνών έγκυος.  Εργάστηκε ως σομελιέ για την ουκρανική εταιρεία πώλησης κρασιών Goodwine.  Η εταιρεία έγραψε ότι ήταν «ένας απίστευτα ευγενικός και ευαίσθητος άνθρωπος».

Ένα ρωσικό drone χτύπησε την πολυκατοικία της στο κέντρο του Κιέβου τα ξημερώματα της 17ης Οκτωβρίου, καταστρέφοντάς την. Η Zamchenko σκοτώθηκε μαζί με τον σύζυγό της και τη γάτα τους.  Οι σοροί τους ανασύρθηκαν κάτω από τα ερείπια λίγες ώρες μετά την επίθεση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ