ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Λβιβ: Στο στόχαστρο των Ρώσων η δυτική Ουκρανία

Μετά την οπισθοχώρηση από το Κίεβο αλλά και το Ιρπίν, στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων φαίνεται ότι μπαίνει η δυτική Ουκρανία, με συνεχή χτυπήματα σε στρατηγικούς στόχους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Λβιβ: Χρήστος Μαζανίτης

Νέα επίθεση των ρωσικών δυνάμεων σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην Δυτική Ουκρανία. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας κατερρίφθη ουκρανικό μαχητικό Su-24 βορειοανατολικά της Λβιβ, κοντά στην πόλη Ρίβνε, στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Είναι το πέμπτο χτύπημα στην ευρύτερη περιοχή από τις 14 Μαρτίου έως και σήμερα. Στο Ρίβνε έχουν γίνει πρόσφατα στόχος πυραυλικών επιθέσεων στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υποδομές καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων.

Η κατάρριψη του ουκρανικού μαχητικού, που δεν επιβεβαιώνεται ωστόσο από την ουκρανικές αρχές, ήρθε να συμπληρώσει το μπαράζ χτυπημάτων στην Δυτική Ουκρανία που έχουν εξαπολύσει οι ρωσικές δυνάμεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε μια προσπάθεια να μπλοκάρουν κάθε διαδρομή ανεφοδιασμού του Κιέβου αλλά και των στρατιωτικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην ανατολική Ουκρανία. Ερασιτεχνικό βίντεο, που ελέγχεται η αυθεντικότητα του, δείχνει να έχει καταγράψει τη στιγμή κατάρριψης του ουκρανικού μαχητικού.

Ο λόγος που υπάρχει δυστοκία για το αν έγινε κατάρριψη ή όχι έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί, τουλάχιστον από την ρωσική πλευρά, τι έγινε με τον πιλότο, ούτε έχουν δοθεί στην δημοσιότητα εικόνες από τα συντρίμμια, τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Η αεράμυνα συνεχίζει να ενεργοποιείται και οι σειρήνες να ηχούν συχνά στην Λβιβ. Μάλιστα εκτός από τις πυραυλικές επιθέσεις το Σάββατο, τα ραντάρ έχουν εντοπίσει την πτήση ρωσικών βομβαρδιστικών δύο φορές το τελευταίο 48ωρο.

Η κατάσταση είναι ρευστή με στρατιωτικούς αναλυτές να εκτιμούν ότι η οπισθοχώρηση των Ρώσων στο Κίεβο θα γίνει σε θέσεις πυροβολικού, δηλαδή σε μέρη που θα μπορούν να πλήττουν την πόλη αν πάσα στιγμή, χωρίς να είναι αναγκασμένοι σε πόλεμο φθοράς, που τους έχουν παρασύρει οι ουκρανικές δυνάμεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ