Στην… αναμονή για προσλήψεις

Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Στην αναμονή βρίσκονται χιλιάδες άνεργοι στη χώρα μας περιμένοντας να υλοποιηθούν να υποσχόμενα από το υπουργείο Εργασίας προγράμματα απασχόλησης. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου κάθε τόσο φροντίζει να ενημερώνει τους υποψηφίους για τα προγράμματα που σχεδιάζονται και πρόκειται να υλοποιηθούν, χωρίς όμως να έχει ξεκινήσει κανένα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με την τελευταία εξαγγελία της, το υπουργείο σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα την υλοποίηση έξι νέων προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 185,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα απευθύνονται σε 47.000 νέους ανέργους.

Μάλιστα, η υπουργός υποστήριξε ότι θα δοθούν συνολικά 393 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους της χώρας μας, ενώ σύμφωνα με την ίδια, η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για τα προγράμματα αυτά βρίσκεται ήδη στο 90%.

Και όσο οι υποψήφιοι περιμένουν να ξεκινήσουν αυτές οι δράσεις, η ανεργία στη χώρα μας καλά κρατεί, με τα ποσοστά της να ανεβαίνουν συνεχώς τόσο στο συνολικό πληθυσμό όσο και στους νέους. 

Δεν υπάρχει πια άλλος χρόνος για χάσιμο. Οι νέοι ζητούν εργασία εδώ και τώρα και το υπουργείο θα πρέπει να επισπεύσει τα προγράμματα που κρατάει στο συρτάρι και να βοηθήσει ενεργά τους νέους στον τομέα της απασχόλησης. 

Πηγή: Eλεύθερος Τύπος

 

Δείτε επίσης:

9.663 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ έχουν εγκριθεί για το 2016- Ποιες θέσεις αφορούν

Προσλήψεις 1.023 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

Μοιράσου το:

Προσθέστε το enikos.gr στην Google
σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK