Στρατιωτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Κολομβίας συνετρίβη στη νότια περιοχή της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Περού, σύμφωνα με αξιωματούχους, σύμφωνα με το BBC.
Έπεσε κοντά στο Πουέρτο Λεγκισάμο
Το αεροσκάφος, τύπου Hercules που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά στρατευμάτων, κατέπεσε κοντά στην πόλη Πουέρτο Λεγκισάμο, στην επαρχία Πουτουμάγιο.
🔴ATENCIÓN En la mañana de este 23 de marzo se confirmó un accidente aéreo fatal en Puerto Leguízamo, Putumayo.
Imágenes del siniestro 📹
Amplíe esta noticia aquí ⬇️https://t.co/M3njoa0B2Z pic.twitter.com/7kd0kI6oKP
— EL TIEMPO (@ELTIEMPO) March 23, 2026
Άγνωστος ο αριθμός επιβαινόντων
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων, ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για δεκάδες άτομα.
Επιχειρήσεις διάσωσης σε εξέλιξη
Στην περιοχή έχουν ήδη σπεύσει σωστικά συνεργεία, τα οποία επιχειρούν στο σημείο της συντριβής.
🚨 BREAKING: A Colombian Air Force Hercules transport aircraft has crashed in Puerto Leguízamo, Putumayo, Colombia, shortly after takeoff, with around 100 military personnel reportedly aboard as two full pelotons were being transported. Rescue and emergency operations are… pic.twitter.com/Xu4jzxSBll
— Mossad Commentary (@MOSSADil) March 23, 2026
Δηλώσεις αξιωματούχων μετά το δυστύχημα
Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας, Πέδρο Σάντσεζ, δήλωσε ότι το αεροσκάφος υπέστη «ένα τραγικό ατύχημα κατά την απογείωση από το Πουέρτο Λεγκισάμο, μεταφέροντας προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας».
Δεν διευκρίνισε εάν υπάρχουν θύματα, ωστόσο χαρακτήρισε το περιστατικό «βαθιά θλιβερό για τη χώρα».
Atención: Un avión Hércules de la @FuerzaAereaCol se accidentó saliendo de La Tagua, Putumayo. 110 soldados iban a bordo. Ya han sido rescatados 20 militares heridos. Situación en desarrollo. Vía @BluRadioCo pic.twitter.com/Jgb4tw74aP
— Ricardo Ospina (@ricarospina) March 23, 2026
Ο πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο αναφέρθηκε στο περιστατικό χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Ελπίζω να μην υπάρχουν θύματα σε αυτό το φρικτό ατύχημα που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για την έλλειψη εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων, την οποία απέδωσε σε «γραφειοκρατικές δυσκολίες».
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας, στρατηγός Γουίλιαμ Ρινκόν, δήλωσε: «Όλοι οι πόροι μας είναι διαθέσιμοι για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις στο σημείο, τη φροντίδα των πληγέντων και τη διεξαγωγή της σχετικής έρευνας. Σήμερα, όλοι μοιραζόμαστε αυτόν τον πόνο».
