Γεωργιάδης: Μετατρέψαμε το νοσοκομείο της Λευκάδας σε παλάτι – Οι συνδικαλιστές διαμαρτυρήθηκαν ξανά για το Ισραήλ

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Κατά την επίσκεψή του στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επεσήμανε τη σημαντική αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του νοσοκομείου, το οποίο, όπως τόνισε, «είναι παλάτι κυριολεκτικά».
  • Ωστόσο, ο υπουργός ανέφερε ότι, παρά τις «κοσμογονικές» εργασίες, συνδικαλιστές της Αριστεράς διαμαρτυρήθηκαν «ξανά», «με τα ίδια συνθήματα», για ζητήματα όπως το ΝΑΤΟ, το Ισραήλ και η μονιμοποίηση των επικουρικών.
  • Τόνισε όμως ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τον υποδέχθηκαν με λουλούδια και ευχαριστίες, «καθώς η πρόοδος δεν κρύβεται ούτε από τυφλούς». Στο νοσοκομείο έχουν γίνει σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως ο τριπλασιασμός του προϋπολογισμού, η αύξηση προσωπικού και η αγορά 48 νέων μηχανημάτων.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Κατά την επίσκεψή του στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επεσήμανε τη σημαντική αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του νοσοκομείου, το οποίο, όπως τόνισε, «είναι παλάτι κυριολεκτικά». Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, ο υπουργός επισκέφθηκε την Αργολίδα, όπου εγκαινίασε νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Άργους.

Ωστόσο, ο υπουργός ανέφερε ότι, παρά τις «κοσμογονικές» εργασίες για την αναβάθμιση του νοσοκομείου, συνδικαλιστές της Αριστεράς διαμαρτυρήθηκαν «ξανά», «με τα ίδια συνθήματα», για ζητήματα όπως το ΝΑΤΟ, το Ισραήλ και η μονιμοποίηση των επικουρικών.

Τόνισε όμως ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τον υποδέχθηκαν με λουλούδια και ευχαριστίες, «καθώς η πρόοδος δεν κρύβεται ούτε από τυφλούς».

Ο Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον Θανάση Καββαδά, βουλευτή Λευκάδας, για τη συνεργασία και την υποστήριξή του.

Η αναβάθμιση των υποδομών στο ΓΝ Λευκάδας

Σύμφωνα με τον υπουργό, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας έχουν γίνει σημαντικές αναβαθμίσεις και επενδύσεις, που μεταμορφώνουν πλήρως –«σε παλάτι»– τις υποδομές αλλά και τις υπηρεσίες του.

Αυτές είναι:

  • Τριπλασιασμός του προϋπολογισμού του νοσοκομείου
  • Αύξηση του προσωπικού και υπογραφή νέου Οργανισμού
  • Διενέργεια νέων προκηρύξεων για προσωπικό
  • Αγορά 48 νέων μηχανημάτων μέσα σε δύο χρόνια
  • Προσθήκη δεύτερου Αξονικού Τομογράφου, ικανό να εκτελεί και αξονικές στεφανιογραφίες
  • Προσθήκη νέου Μαγνητικού Τομογράφου
  • Σχέδιο για άνοιγμα νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μέσα στο 2026
  • Αξιοποίηση κλειστού ακινήτου επί 60 χρόνια (κτίριο Αβέρωφ) για τη δημιουργία κατοικιών για ιατρούς

Η ανάρτηση Γεωργιάδη

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.