Εξαρθρώθηκε σπείρα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών – 35 συλλήψεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη οδήγησε στην εξάρθρωση σπείρας παράνομων τυχερών παιχνιδιών και τη σύλληψη 35 ατόμων, μεταξύ των οποίων 12 αρχηγοί.
  • Η σπείρα φέρεται να αποκόμισε από το 2018 το ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ από παράνομο τζόγο.
  • Δραστηριοποιούνταν σε 37 καταστήματα, κυρίως στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας 10 μη αδειοδοτημένες διαδικτυακές πλατφόρμες και παράνομα λογισμικά, χειριζόμενοι τα παιχνίδια από απόσταση.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του enikos.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε τρεις πόλεις της Ελλάδος για την εξάρθρωση σπείρας που φέρεται να οργάνωνε παράνομα τυχερά παιχνίδια με κέρδη τα οποία ξεπερνούν τα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 35 άτομα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, εκ των οποίων οι 12 αρχηγοί του κυκλώματος, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και δύο προγραμματιστές από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ3, τα μέλη της σπείρας, που από το 2018 και επί οκτώ έτη κατάφεραν να αποκομίσουν από παράνομο τζόγο το ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ, λειτουργούσαν ως πυραμίδα. Δραστηριοποιούνταν στη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών μέσα από μη αδειοδοτημένες πλατφόρμες σε 37 καταστήματα, 34 εκ των οποίων στην Αθήνα, μέσω παράνομων λογισμικών που εγκαθιστούσαν, αλλά χειρίζονταν από απόσταση, κλέβοντας στην ουσία τους συμμετέχοντες και τους παίκτες.

Τα χρήματα που αποκόμιζαν από την παράνομη δραστηριότητα τα «ξέπλεναν», παραβίαζαν όμως και μια σειρά κανονισμών των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι δώδεκα «εγκέφαλοι» του κυκλώματος είχαν φέρει από το εξωτερικό, 10 μη αδειοδοτημένες διαδικτυακές πλατφόρμες, ενώ εισήγαγαν και βιντεοπαιχνίδια, που με τη σειρά τους τα υπόλοιπα 23 μέλη τα έπαιρναν και τα εγκαθιστούσαν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παίρνοντας, ανάλογα με τα κέρδη που αποκόμιζαν από κάθε ηλεκτρονικό υπολογιστή, και την ανάλογη προμήθεια.

 

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google