Φίλης: Η ίδρυση υπουργείου Οικογένειας αποτελεί αδήριτη ανάγκη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης στην ομιλία του στη Βουλή έκανε λόγο για “αδήριτη ανάγκη” ίδρυσης υπουργείου για την οικογένεια, όπως έγινε για τη Μετανάστευση και το Περιβάλλον.

“Στη χώρα μας, η ίδρυση Υπουργείου Οικογένειας αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Να πάμε δηλαδή πέρα από προσεγγίσεις περί ενδιάμεσων δομών.Να στηρίξουμε διακομματικά την πρόταση για το Υπουργείο Οικογένειας. Αυτό που η πατρίδα μας ορθότατα επέλεξε να κάνει με τη Μετανάστευση και το Περιβάλλον, δηλαδή, να προχωρήσει στην ίδρυση ξεχωριστού Υπουργείου, πρέπει να το κάνει και με την Οικογένεια ως στυλοβάτη και άξονα αντιμετώπισης του Δημογραφικού” ανέφερε.

“Εντυπωσιακή μείωση των γεννήσεων. Εκτόξευση της μετανάστευσης νέων παραγωγικών ηλικιών. Γήρανση του πληθυσμού. Mονιμοποίηση, έστω και σε χαμηλότερα επίπεδα από σήμερα της μαζικής φτώχειας. Απειλή για το ασφαλιστικό. Πέντε παράγοντες, που ο καθένας από μόνος του θα αποτελούσε κοινωνική βόμβα, υπάρχουν και δρουν σωρευτικά” πρόσθεσε.

“Να πάμε δηλαδή πέρα από προσεγγίσεις περί ενδιάμεσων δομών. Να στηρίξουμε διακομματικά την πρόταση για το Υπουργείο Οικογένειας. Αυτό που η πατρίδα μας ορθότατα επέλεξε να κάνει με τη Μετανάστευση και το Περιβάλλον, δηλαδή, να προχωρήσει στην ίδρυση ξεχωριστού Υπουργείου, πρέπει να το κάνει και με την Οικογένεια ως στυλοβάτη και άξονα αντιμετώπισης του Δημογραφικού” τόνισε.

“Η Αριστερά οφείλει να ανοίξει στην ελληνική κοινωνία, επιθετικά ,με βάση το αξιακό, ιδεολογικό και πολιτικό της οπλοστάσιο μια μεγάλη συζήτηση για την Οικογένεια. Να αναγνωρίσει και να υποστηρίξει όλους τους τύπους και τις μορφές της, καθώς ζούμε στο 21ο αιώνα. Να πάρει αποστάσεις από τις παραδοξότητες τύπου Μακρόν περί «Γονέα 1» και «Γονέα 2» (οι οποίες καθόλου δεν αναδεικνύουν, αλλά αντίθετα, ισοπεδώνουν όλες τις μορφές και τους τύπους της Οικογένειας, συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα τα βέλη ακόμα και εκείνων που ,στα λόγια, επιχειρούν να προστατεύσουν). Να προωθήσει μια πολιτική για το Παιδί, αντλώντας καλές πρακτικές, θετικά παραδείγματα και από άλλες (ευρωπαϊκές, κυρίως) κοινωνίες. Να θέσει το Παιδί, την προστασία και την ανάπτυξή του, ως βασική προτεραιότητα της μεταμνημονιακής περιόδου. Να ρίξει όλο το βάρος στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας με την ενίσχυση των νέων ζευγαριών, εφαρμόζοντας στοχευμένες πολιτικές α. για το 1ο και 2ο παιδί β. για το 3ο παιδί και άνω”.

Πηγή: ΑΥΓΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ