«Έχασα 14 κιλά κάνοντας αυτά τα 3 απλά πράγματα» – Διατροφολόγος αποκαλύπτει το Νο1 μυστικό για να πετύχει η δίαιτα

Δεν είναι μυστικό ότι η απώλεια βάρους μπορεί να φαίνεται σαν ένα τεράστιο εγχείρημα και ότι πολλοί από εμάς τα παρατάμε ουσιαστικά πριν ξεκινήσουμε από τον φόβο της αποτυχίας.

Μακροζωία: Έζησε 117 χρόνια και έτρωγε αυτή τη 1 τροφή κάθε μέρα, για όλη της τη ζωή

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι ακόμη και οι σταδιακές αλλαγές στη διατροφή και τις συνήθειες άσκησης μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία σας. Η προπονήτρια διατροφής μυαλού και σώματος Jessie Golden είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορείτε να χάσετε περιττό βάρος χωρίς να ασχολείστε στη ζωή σας μόνο με τη δίαιτα.

Η ίδια αποκάλυψε σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο TikTok ότι μπόρεσε να χάσει 14 κιλά «με πολύ χαλαρό τρόπο» και τώρα εξηγεί τη στρατηγική της για την απώλεια βάρους, η οποία απορρίπτει το συνεχές ζύγισμα, τη μέτρηση και την παρακολούθηση. «Αν πρέπει να αλλάξεις τη ζωή σου για να δεις αποτελέσματα στην απώλεια λίπους, συνήθως υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε σε ξεχωριστή ανάρτηση.

Η Νο1 τροφή για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά

Τα 3 απλά πράγματα που έκανε και έχασε 14 κιλά

Είστε έτοιμοι να χάσετε βάρος και να μην ξαναπάρετε τα κιλά; Αυτά είναι τα τρία «πολύ απλά» πράγματα που έκανε η Golden για να χάσε 14 κιλά.

  • Εξέτασε τις ψυχολογικές της ανάγκες
  • Άκουσε το σώμα της για να έχει feedback
  • Είχε θετική νοοτροπία

Εξέτασε τις ψυχολογικές της ανάγκες

Η Golden λέει ότι η προσέγγισή της στην απώλεια βάρους δεν επικεντρώνεται στη σχολαστική μέτρηση των θερμίδων ή στις πολλές ώρες στο γυμναστήριο, αλλά σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που επιβραβεύει το μέτρο και τη συνέπεια.

Αφού έχτισε γερά θεμέλια στις συνήθειες ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που περιλαμβάνουν άφθονη ανάπαυση και τακτική σωματική δραστηριότητα, μπόρεσε στη συνέχεια να στοχεύσει τα μέρη της διατροφής της που ήταν ψυχολογικά λιγότερο δύσκολο να αλλάξουν. Τελικά, αυτό τη βοήθησε να κάνει ένα πρόγραμμα διατροφής που την κράτησε σε θερμιδικό έλλειμμα, χωρίς να κάνει μη βιώσιμες θυσίες.

«Ανάπτυξα μια στρατηγική που ταίριαζε στην ψυχολογία μου, [και] αυτό είχε νόημα για τον τρόπο ζωής μου και το πώς μου αρέσει να τρώω», εξηγεί στην ανάρτηση. «Μερικοί από τους συμβιβασμούς που μπορεί να κάνω, κάποιος άλλος μπορεί να μην είναι διατεθειμένος να τους κάνει και το αντίστροφο».

Η ειδικός σε θέματα διατροφής λέει ότι το συγκεκριμένο πλάνο της περιελάμβανε να καθυστερεί το πρωινό κατά μία ή δύο ώρες, να αυξήσει την πρόσληψη πρωτεϊνών και να σταματήσει τους υδατάνθρακες μέχρι το τέλος της ημέρας, όταν θα έτρωγε ένα μεγάλο μπολ με δημητριακά για να είναι ικανοποιημένη όλο το βράδυ.

Άκουσε το σώμα της για να έχει feedback

Στη συνέχεια, η Golden λέει ότι μπόρεσε να χάσει κιλά δίνοντας προσοχή στο πώς αντιδρούσε ο μεταβολισμός της στις αλλαγές που έκανε. «Ήταν πολύ μεγάλο το έλλειμμά μου; Δεν ήταν αρκετά μεγάλο; Πώς ήταν η βιοανάδρασή μου; Έκανε την πείνα μου να αυξηθεί πραγματικά;» περιγράφει.

Προσαρμόζοντας τις συνήθειές της με βάση αυτό το feedback που είχε από το σώμα της, μπόρεσε να βελτιώσει τις προσπάθειές της και να δημιουργήσει ένα πιο βιώσιμο πλάνο που αντιστοιχούσε στις ανάγκες του σώματός της. Αυτό της έδινε επίσης  τη δυνατότητα να καταλάβει πότε ήταν έτοιμη να εισέλθει στη φάση συντήρησης, επιτρέποντάς της τελικά να ξεφορτωθεί τα περιττά κιλά.

Είχε θετική νοοτροπία

Η Golden λέει ότι η τρίτη «και ίσως πιο σημαντική» αλλαγή που έκανε ήταν στη νοοτροπία της. «Η σχέση μου με το φαγητό ήταν υψίστης σημασίας και αυτό το διατηρούσα όλη την ώρα. Ενεργούσα με έναν τόνο αυτοσεβασμού σε όλη τη διαδικασία. Δεν είχα καμία αίσθηση απόγνωσης. Είχα μια αίσθηση χιούμορ για όλο αυτό», αναφέρει.

Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση, η Golden μοιράζεται πώς έκανε μια «απογραφή» της ετοιμότητάς της για απώλεια βάρους. Πριν ξεκινήσει, σκέφτηκε εάν ήταν η κατάλληλη στιγμή δεδομένων των επιπέδων άγχους της, αξιολόγησε εάν είχε θέσει ρεαλιστικούς στόχους και έκανε ένα σχέδιο για να διατηρήσει τον εαυτό της σε καλή διάθεση κατά τη διάρκεια της περιόδου της «θυσίας» της.

Σκέψου μακροπρόθεσμα

Πέρα από αυτούς τους τρεις βασικούς παράγοντες που, όπως λέει η Golden, την οδήγησαν στην απώλεια βάρους, θεωρεί πως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι κατάφερε μην σκέφτεται βραχυπρόθεσμα. «Σκεφτόμουν μακροπρόθεσμα. Σκεφτόμουν με όρους ετών, όχι με όρους εβδομάδων ή με ορίζοντα τις επόμενες διακοπές», εξηγεί.

«Αντί να εστιάζετε σε μια απόφαση για το φαγητό, πείτε “Πώς επηρεάζει αυτή η απόφαση για ένα φαγητό τις υπόλοιπες αποφάσεις που παίρνω κατά τη διάρκεια της ημέρας;”» συνεχίζει. «Τότε, πώς επηρεάζουν οι αποφάσεις μου σήμερα τις αποφάσεις που παίρνω όλη την υπόλοιπη εβδομάδα;»

@jessiemgolden You can get leaner in a chill/soft life way🤝 #longtermweightloss #sustainableweightlosstipsforwomen #weightlosstipsforwomenover35 #caloriesinvscaloriesout #fatlosshelpforwomen #intuitiveweightloss #sustainablefatlosstips #sustainableweightloss #sustainablefatloss #lowimpactworkout ♬ original sound – Jessie Golden

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ