Αυτό το υποτιμημένο λαχανικό βοηθά στην απώλεια βάρους, στην βελτίωση της πέψης και στην ενυδάτωση του οργανισμού

Τα αγγούρια τρώγονται συνήθως ωμά ή τουρσί. Eίναι τραγανά και έχουν δροσερή γεύση. Ταιριάζουν πολύ με σαλάτες και σάντουιτς. Η κατανάλωσή τους, ειδικά το χειμώνα, προσφέρει μοναδικά οφέλη στην υγεία του οργανισμού, που ίσως μέχρι τώρα δεν γνωρίζατε.

Επειδή ανήκουν στην οικογένεια των φυτών Cucurbitaceae (Κολοκυνθοειδή), όπως η κολοκύθα, το καρπούζι και τα κολοκυθάκια, οι επιστήμονες συχνά κατατάσσουν τα αγγούρια τόσο στα φρούτα όσο και στα λαχανικά.

Τα αγγούρια είναι μικρά, δροσιστικά και διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων. Λόγω των αλδεϋδών, έχουν παρόμοια γεύση και μυρωδιά με το πεπόνι. Επιπλέον, οι κουκουρβιτασίνες είναι υπεύθυνες για την ήπια πικρή γεύση της φλούδας τους.

Εκτός από νόστιμα, τα αγγούρια παρέχουν μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία του οργανισμού ειδικά όταν καταναλώνονται το χειμώνα. Ακολουθεί μια λίστα με τα οφέλη της κατανάλωσης αγγουριών.

Τα οφέλη που μπορεί να έχει το αγγούρι για την υγεία

  1. Βελτιώνουν την πέψη
  2. Ενισχύουν την υγεία του δέρματος
  3. Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
  4. Ενισχύουν την υγεία των νυχιών και των μαλλιών
  5. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά
  6. Ενυδατώνουν τον οργανισμό
  7. Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους
  8. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Βελτιώνουν την πέψη

Οι διαλυτές φυτικές ίνες των αγγουριών βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα και συμβάλλει στην φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.

Ενισχύουν την υγεία του δέρματος

Τα αγγούρια αποτελούν σημαντικό συστατικό για την υγεία της επιδερμίδας. Ο χυμός αγγουριού κάνει το δέρμα πιο απαλό και λαμπερό. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του αγγουριού ενισχύουν την λάμψη της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο.

Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Τα αγγούρια είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, μαγνησίου και καλίου. Είναι γνωστό ότι αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Ενισχύουν την υγεία των νυχιών και των μαλλιών

Τα αγγούρια είναι πλούσια σε πυρίτιο, το οποίο είναι εξαιρετικό για τα μαλλιά και τα νύχια σας. Προστατεύουν από το σπάσιμο της τρίχας και βοηθούν στην ενδυνάμωση των νυχιών.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που εμποδίζουν την οξείδωση ή κυτταρική ζημιά, μια χημική διαδικασία που παράγει ελεύθερες ρίζες.

Ενυδατώνουν τον οργανισμό

Το νερό είναι απαραίτητο για τις ζωτικές λειτουργίες του σώματός σας. Είναι μέρος διαδικασιών όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας και η μεταφορά θρεπτικών συστατικών και αποβλήτων. Η επαρκής ενυδάτωση έχει αντίκτυπο τόσο στη μεταβολική όσο και στη σωματική απόδοση.

Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

Τα αγγούρια μπορούν να αποτελέσουν σύμμαχο στην προσπάθεια για απώλεια βάρους, με πολλούς τρόπους. Πρώτον, είναι χαμηλά σε θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αγγουριών δεν θα οδηγήσει σε αύξηση βάρους, καθώς δεν έχουν περιττές θερμίδες.

Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Επιστημονικές μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι τα αγγούρια βοηθούν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην πρόληψη της εκδήλωσης διαβήτη.

Τα αγγούρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή δροσερών ροφημάτων, όπως το νερό αγγουριού. Επίσης μπορούν να αποτελέσουν ένα νόστιμο υλικό για σαλάτες και σάντουιτς ή να καταναλωθούν ωμά. Ειδικά τον χειμώνα, το να εντάξετε τα αγγούρια στη διατροφή σας, μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Πηγή: FOXreport.gr

Πώς η καφεΐνη επηρεάζει την γνωστική απόδοση στην εργασία μας; Η νέα μελέτη που ανατρέπει τα δεδομένα

Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας; Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να κάνει θαύματα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ