Συνταγή για λαχταριστά μπιφτέκια με λιωμένο τυρί και σάλτσα ντομάτας

Αυτή η συνταγή για μπιφτέκια με λιωμένο τυρί και σάλτσα ντομάτας είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα ζουμερό, γευστικό και χορταστικό πιάτο. Τρία μυστικά για να φτιάξετε τα καλύτερα μπιφτέκια είναι να χρησιμοποιήσετε κιμά κορυφαίας ποιότητας, να σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν και να προσθέσετε, εάν επιθυμείτε, πικάντικο λάδι τσίλι στο μείγμα.

Cheesecake με φράουλα χωρίς ψήσιμο: Η εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια

Υλικά για τη συνταγή

Για τα μπιφτέκια:

Συνταγή για ζυμαρικά με σπανάκι και σάλτσα με ξύδι βαλσάμικο: Μια νόστιμη και χορταστική επιλογή
  • 450 γρ άπαχο μοσχαρίσιο ή αρνί κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, σοταρισμένο στο λάδι μέχρι να ροδίσει και να κρυώσει
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. λάδι τσίλι, (προαιρετικό αλλά ωραίο) *(δείτε παρακάτω τη συνταγή)
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 16 περίπου ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • 1-2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Μια χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. λάδι τσίλι
  • Χυμός λεμονιού για γεύση
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε καλά τον κιμά, το κρεμμύδι, το λάδι τσίλι μαζί με το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
  2. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Ισιώστε το καθένα με την παλάμη του χεριού σας μέχρι να έχετε ένα ωραίο ομοιόμορφο σχήμα. Έτσι θα ψηθούν πιο γρήγορα και ομοιόμορφα.
  3. Διατηρούμε τα μπιφτέκια στο ψυγείο μέχρι να μαγειρέψουμε.
  4. Ψήνουμε στη σχάρα ή σε ένα τηγάνι μέχρι τα μπιφτέκια ώσπου να ψηθούν καλά, για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί. Στη συνέχεια, βάλτε μια κουταλιά από τη σάλτσα πάνω από κάθε μπιφτέκι μαζί με μια φέτα τυρί.

*Πώς να φτιάξετε chilli oil

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μπούκοβο
  • 2-3 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
  • (Προαιρετικά) 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Οδηγίες

  1. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το μπούκοβο και τα τσίλι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
  5. (Προαιρετικά) Προσθέστε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  6. Ρίξτε το chilli oil σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και φυλάξτε το στο ψυγείο για έως και 2 μήνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ