Το σπανάκι και η σάλτσα με βαλσάμικο ξύδι συνδυάζονται τέλεια σε αυτή τη συνταγή για ζυμαρικά. Τα ζυμαρικά μαγειρεύονται al dente και στη συνέχεια περιχύνονται με μια πλούσια και κρεμώδη σάλτσα με βαλσάμικο και βούτυρο μαζί με το σπανάκι. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα νόστιμο και χορταστικό.
Συνταγή για ζυμαρικά με σπανάκι και ξύδι βαλσάμικο
Υλικά
- 340 γρ. ζυμαρικά fettuccine (ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας)
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 ασκαλώνιο, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
- 1 ½ φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 φλιτζάνια βρεφικό σπανάκι ψιλοκομμένο (τα κοτσάνια πεταμένα)
- 1 φλιτζάνι τομάτες κομμένες στη μέση
Οδηγίες
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα ασκαλώνια και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βαλσάμικο και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με το κρατημένο νερό μαγειρέματος.
- Στο τηγάνι με το μπαλσάμικο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, το σπανάκι και τις ντομάτες στο τηγάνι. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με σπανάκι και κρέμα βαλσάμικο.